Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 11.40 uur

Utrecht, 18-10-2011

Camera vernield

MIJDRECHT Een camera van Cameratoezicht is in de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 oktober vernield.

Omstreeks 04.30 uur hoorde de melder een hevige klap en dacht in eerste instantie aan een mogelijke gasexplosie. Hij rende direct de richting op van waar hij de explosie had gehoord en zag dat een camera aan de paal op de Kerkvaart was vernield. De politie houdt er rekening mee dat de camera met gebruik van vuurwerk is vernield. De vernielde camera is voor nader onderzoek veilig gesteld.

De politie onderzoekt de zaak en roept een ieder die informatie heeft op zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844.

Bouwvakker valt door ruit

MAARSSEN Een 47-jarige man uit Rozenburg raakte maandagmiddag 17 oktober gewond toen hij door een ruit zakte en ongeveer vier meter lager op de vloer terecht kwam.

Hij liep een flinke snee aan zijn hoofd op en klaagde over pijn in zijn schouder. De man werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De man voerde omstreeks 13.30 uur renovatiewerkzaamheden uit in een flat aan de Dr. Plesmanlaan. De Arbeidsinspectie werd in kennis gesteld en stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het bedrijfsongeval.

Automobilist betrapt

BREUKELEN Een 25-jarige automobilist uit Houten is betrapt op een forse snelheidsovertreding op de Rijksweg A2. De Houtenaar reed omstreeks 04.40 uur ter hoogte van Breukelen in de richting van Amsterdam waar hij de laserpost van de Verkeerspolitie passeerde met een gecorrigeerde snelheid van 160 km/u waar 100 km/u is toegestaan. De automobilist werd aangehouden en naar het bureau gebracht, omdat hij zich niet kon legitimeren. Daar kreeg hij een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.