Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Gewapende overval woning Laren

Laren, 18-10-2011 o Een 56-jarige bewoner werd dinsdagochtend 18 oktober bij zijn woning aan de Noolseweg overvallen door drie mannen.

De bewoner stond om 06.00 uur op het punt naar zijn werk te vertrekken toen drie mannen opdoken en met hem de woning in gingen. Intussen was een 59-jarige bewoonster naar beneden gekomen. Zij werd bedreigd met een wapen. De bewoner werd met geweld naar boven meegenomen en gedwongen de kluis te openen. De overvallers pakten de inhoud van de kluis. Bij het weggaan, bonden ze de benen van de bewoner vast. Beneden werden de overvallers tijdens het vastbinden van de vrouw gestoord door de huistelefoon waarna ze vluchtten. Naast de inhoud van de kluis werd ook een blauwe Audi A6 Quattro gestolen. De bewoner raakte lichtgewond tijdens de overval. Ambulancepersoneel hebben hem behandeld. Een onderzoek naar de overval is ingesteld.

Signalementen:
Drie lichtgetinte mannen met bivakmutsen op. De langste van de drie was ongeveer 1.83 meter lang.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van de overval of personen die meer weten. Zij worden verzocht contact op te nemen via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen kan bij Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.