Gemeente Overbetuwe


Huisbezoeken in Elst bij 70-plussers

De gemeente Overbetuwe, welzijnsorganisatie Stuw en zorgorganisatie Attentwwz (locatie Tertzio) gaan volgend jaar (februari-mei 2012) onderzoek doen onder 70-plussers in Elst. Alle 70-plussers worden nog dit jaar door de gemeente schriftelijk benaderd met de vraag of zij willen meewerken hieraan. Deelnemen aan het onderzoek kan desgewenst anoniem.

Betere ondersteuning voor ouderen
Door dit onderzoek willen de partijen te weten komen: wat zijn behoeften en knelpunten van 70-plussers op het gebied van wonen, welzijn en zorg? Met deze kennis proberen de organisaties betere ondersteuning voor ouderen te organiseren.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door getrainde vrijwilligers. Tijdens een huisbezoek van een uur nemen zij een vragenlijst af en spelen zij in op vragen die op dat moment leven. Een beroepskracht van STUW begeleidt de vrijwilligers bij de bezoeken.

Vrijwilligers gezocht
Vrijwilligers die willen meewerken aan het onderzoek, of hierover meer informatie willen, kunnen contact opnemen met STUW, telefoon (0481) 375 959, email foka.bruggema@stuwwelzijn.nl.