Zuyd Hogeschool voor vijfde jaar in top drie Keuzegids HBO Voltijd

Persbericht van Hogeschool Zuyd

In de nieuwe Keuzegids HBO Voltijd 2012 die vandaag verschijnt, staat Zuyd Hogeschool voor het vijfde achtereenvolgende jaar in de top drie in de categorie grote hogescholen. Zuyd Hogeschool is op de ranglijst van de tweede naar de derde plaatst verschoven. Echter, over de hele range zijn de gemiddelde scores van de beoordeelde opleidingen hoger dan vorig jaar. Op een schaal van 1 op 100 is Zuyd gestegen van een totaalscore van 64 in 2010 naar een totaalscore van 69,5 in 2011. Zuyd Hogeschool steekt hiermee ruim boven de concurrentie uit en heeft zich bovendien verbeterd ten opzichte van vorig jaar volgens de Keuzegids.

Reactie Karel van Rosmalen, voorzitter College van Bestuur "Ons motto is steeds beter en daar zijn we in geslaagd. Onze totaalscore is omhoog gegaan en er is een stijgende lijn in de kwaliteit van het onderwijs. Dat vind ik belangrijker dan een verschuiving in de top drie, waar het om minimale verschillen in scores gaat. Wij gaan vooruit en dat zie je terug in onze brede bachelors, in de beroepsgerichte opleidingen die nauw aansluiten bij de arbeidsmarkt en onze persoonlijke aandacht voor onze studenten die we opleiden tot professionals".

Beoordelingen Zuydopleidingen
Dit jaar zijn er 42 opleidingen van Zuyd in de Keuzegids beoordeeld. Alle opleidingen zijn aan de maat. Volgens de Keuzegids zijn het opleidingen met een degelijk en uitdagend studieprogramma, goede docenten en vooral ook duidelijke communicatie met studenten die het hoogst scoren. Zuyd heeft 5 excellente opleidingen: de zorgopleidingen steken er met kop en schouder boven uit met een score boven of gelijk aan 90. Daarnaast doet ook de Toneelacademie in Maastricht het excellent met een score van 98.

Van de tweede naar de derde plaats
De opmars van 'het zuiden' die vorig jaar al door de Keuzegids is gesignaleerd heeft zich dit jaar verder doorgezet. Op de ranglijst van grote en middelgrote scholen staat Avans Hogeschool in Brabant op nummer een, gevolgd door Hogeschool Zeeland op twee en Zuyd Hogeschool op de derde plaatst. De verschuiving van Zuyd van de tweede naar de derde plaats komt door een nieuwkomer uit de subtop van de categorie beste middelgrote hogescholen: Hogeschool Zeeland die nu op de tweede plaats staat.

De ranglijsten in de Keuzegids HBO Voltijd zijn gebaseerd op de resultaten van de Nationale Studentenenqu(ee)te, statistieken over studiesucces en deskundigenoordelen.

Links:
http://www.zuyd.nl



Razende Robot Reporter