Politie Hollands Midden

Lisse, Noordwijkerhout, Hillegom - Politie volgend jaar naar nieuw bureau

Lisse, Noordwijkerhout, Hillegom, 18-10-2011 o De politie in Lisse betrekt in de loop van 2012 een nieuw bureau aan de Heereweg 306, nabij de hoek met de Vuursteeglaan. Het voormalige pand van bedrijf Ricoh wordt komende maanden gerenoveerd om als politiebureau in gebruik te nemen.

Lisse plattegrond

Een nieuw onderkomen is nodig vanwege de groei van het politieteam. Om met meer slagkracht te kunnen werken heeft Politie Hollands Midden in 2010 het aantal politieteam van zeventien teruggebracht naar twaalf. Het politieteam Bollenstreek Noord bedient de gemeenten Noordwijkerhout, Hillegom en Lisse. Teamchef Peter Koot: Met het terugbrengen van de teams kunnen we de agenten meer op straat inzetten doordat de teams groter zijn geworden. De wijkagenten blijven bijvoorbeeld minimaal 90% in hun eigen gebied werken. Naast de teamsamenvoeging werd het na ruim 30 jaar in het oude bureau ook tijd voor een nieuw onderkomen.

Contact met politie Bewoners die in contact willen komen voor bijvoorbeeld het doen van aangifte worden geadviseerd te bellen naar 0900 8844 voor het maken van een afspraak. Dit voorkomt dat de aangever lange tijd moet wachten bij de balie van een politiebureau en dat hij niet weer eerst naar huis hoeft.

Noordwijkerhout: openingstijden maandag tot en met vrijdag van 10.30 tot 13.00 uur. Vanaf 09.00 tot 10.30 uur kunnen bezoekers alleen op afspraak terecht. Hillegom: openingstijden maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur. Voor het maken van een afspraak, bijvoorbeeld met de wijkagent, kunt u bellen naar 0900 -8844.

Burgernet Per september zijn ook de gemeenten Lisse en Hillegom gestart met Burgernet. Burgernet is een vorm van burgerparticipatie om samen met de gemeente en de politie de woon- en leefomgeving veilig te maken en te houden. Bewoners die zich willen aanmelden voor deze vorm van samenwerken kunnen zich melden via www.burgernet.nl.