Gemeente Tytsjerksteradiel


Sportclinics voor jeugd voor een gezonde leefstijl

Op donderdag 13 oktober jl. organiseerden vijf gemeenten en sportclub Heerenveen sportclinics voor kinderen uit de bovenbouw van basisscholen. Het was het startsein van het project 'Kies hart voor sport'. Gemeenten proberen hiermee een actieve en gezonde leefstijl bij kinderen te stimuleren.

Een gezonde leefstijl

Gemeenten Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel en Kollumerland c.a. zetten zich in voor een gezonde leefstijl van kinderen. Ook de voetballers van Heerenveen vinden een gezonde leefstijl erg belangrijk. Zij hopen door het verzorgen van sportclinics, kinderen het goede voorbeeld te geven.

Clinics

De sportclinics vonden plaats op de voetbalvelden van Burgum, bij sporthal de Westermar. Wethouder Doeke Fokkema van Tytsjerksteradiel gaf het startsein voor de clinics. 400 kinderen van 14 verschillende basisscholen deden mee.

Vervolg
Na afloop van de clinics ontvingen de deelnemende groepen een groepscontract, waarin zij hebben aangegeven het aankomende schooljaar extra aandacht te besteden aan gezonde voeding en voldoende beweging. Daarnaast kunnen de scholen aan de slag met het lespakket `Kies voor Hart en Sport'.

groepsfoto sportclinics
De kinderen, Heero en wethouder Fokkema

groen-foon Wilt u ons bellen:
14 0511 (geen netnummer)
Maandag tot en
met donderdag 08.30 - 17.00
Vrijdag 08.30 - 16.30

groen-mail Wilt u ons schrijven of mailen:
Postbus 3, 9250 AA Burgum
gemeente@t-diel.nl