Groen!

Dexiapartijen moeten doofpotoperatie rond Gemeentelijke Holding stoppen

door Filip Watteeuw (Vlaams parlementslid) op 18 oktober 2011 in "Economie, fiscaliteit en werkgelegenheid"

Dexiapartijen (Open VLD, sp.a, CD&V) moeten doofpotoperatie rond Gemeentelijke Holding stoppen. Groen! wil een volwaardige onderzoekscommissie in Vlaams Parlement. Hoorzittingen zijn niet voldoende.

CD&V-er Jef Gabriëls - oud voorzitter van VVSG - verklaart vandaag fors dat hij ontslag neemt uit de Raad van Bestuur en niet meer met zich laat sollen. Wat heeft hij dan de voorbije jaren gedaan in die Raad van Bestuur? Als voorzitter van VVSG had hij nochtans de plicht om te zorgen voor de belangen van de steden en gemeenten. Dit ontslag werd even later gevolgd door een verbazingwekkende verklaring van Charles Picqué dat de gewesten een kat in een zak kochten. De spijt komt rijkelijk laat want het is de gewone Vlaming die nu de rekening zal betalen.
Voor Groen! zijn hoorzittingen in verband met de problemen van de Gemeentelijke Holding absoluut onvoldoende. Het is gewoonweg wraakroepend hoe onverantwoordelijk de bestuurders van de Gemeentelijke Holding zijn omgegaan met het geld van de steden en gemeenten en dus van de belastingsbetaler. Iedere dag wordt duidelijker dat de bestuurders de voorbije jaren enorme risico's hebben genomen, die ze zelf blijkbaar amper konden in schatten. De put-opties die de Gemeentelijke Holding uitschreef illustreren dat de Gemeentelijke Holding aan het speculeren is geslagen. Een houding die absoluut niet kan voor een organisatie die werkt met geld van de belastingsbetaler. Groen! is hier enorm over verontwaardigd.

Hoe is het mogelijk dat de politieke bestuurders het aandurven om een kat in een zak te kopen? En waar was de waarnemer van de Vlaamse regering toen deze dubieuze beslissingen werden genomen? Waarom trok niemand aan de alarmbel?

Met al deze informatie wil Groen! een volwaardige onderzoekscommissie over de Gemeentelijke Holding in het Vlaamse Parlement. Dat de Dexiapartijen - Open VLD, sp.a, CD&V - kiezen voor hoorzittingen is een manier om de verantwoordelijkheidsvraag te vertroebelen. De Vlaamse belastingsbetaler heeft het recht te weten hoe het zo ver is kunnen komen en wie daar verantwoordelijk voor is.

IFRAME:
//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fgroen.be%2Factual iteit%2FNieuwsflash-dexiapartijen-moeten-doofpotoperatie-rond-gemeentel ijke-holding-stoppen_2368.aspx&send=false&layout=standard&width=450&sho w_faces=true&action=recommend&colorscheme=light&font&height=80&appId=27 6556572364194

Contact: