Gemeente Eemnes

Op 13 oktober jl. werd in het gemeentehuis van Eemnes een geslaagde avond voor mantelzorgers gehouden. De avond werd georganiseerd door de gemeente Eemnes in samenwerking met Versa mantelzorgondersteuning. Mantelzorg is de langdurige, vaak intensieve zorg voor een chronisch zieke of gehandicapte partner, broer, zus, ouder, kind, vriend(in), buurman of buurvrouw. Alle mantelzorgers in Eemnes werden voor de feestavond uitgenodigd. De mantelzorgers werden feestelijk over de rode loper ontvangen. Wethouder Mieke Schouten-de Boer sprak namens de gemeente Eemnes haar waardering uit voor het werk van de mantelzorgers.

De avond werd een succes. Het trio Changé verzorgde de muzikale omlijsting en natuurlijk was er koffie en taart en later hapjes en drankjes. De aanwezigen deden graag mee door zelf ook liedjes ten gehore te brengen. Verder werden zij verrast met een VVV-bon en een roos. Ook werden er foto's gemaakt van alle deelnemers. Deze kunnen na
1 november gratis afgehaald worden bij het Wmo-loket in de hal van het gemeentehuis Eemnes. (Nabestellingen tegen kostprijs).

Mantelzorger van het Jaar
Hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de zilveren mantelzorgspeld voor de "Mantelzorger van het Jaar". De mantelzorgconsulente van Versa en de secretaris van de Wmo-raad keken naar de lengte en intensiteit van de zorgsituatie en ook of het zorgen heeft voorkomen dat iemand opgenomen zou moeten worden in een tehuis. Op basis van deze criteria werd de titel toegekend aan de heer en mevrouw Wolters, die hiermee blij verrast waren. Het echtpaar Wolters verleent, samen met familie en verpleegkundigen voor dag en nacht, intensieve zorg aan hun 45-jarige zoon, die de ziekte van Duchenne heeft, een progressieve spierziekte. Hierdoor kan hij thuis blijven wonen.

Informatie
De heer Dick Kranenburg van Versa Mantelzorgondersteuning gaf informatie over de wijze waarop zijn organisatie de mantelzorgers van dienst kan zijn. Ook het Wmo-loket biedt advies en informatie voor mantelzorgers. Op 21 november a.s. tussen 14.00 en 16.00 uur organiseert het Wmo-loket een voorlichtingsmiddag voor mantelzorgers in de gemeenschapsruimte van het woonzorgcomplex aan de Raadhuislaan in Eemnes.
Het Wmo-loket (in het gemeentehuis Eemnes) is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 13.30 - 15.30 uur.