Gemeente Maasdriel


Officieel startsein samenwerking gemeenten Maasdriel, Zaltbommel en Neerijnen

[DownloadFile.aspx?fileId=c99467f4-a340-483c-8cd3-842c089e14a8&file Type=Content] Op dinsdagochtend 18 oktober waren de colleges van de gemeenten Maasdriel, Zaltbommel en Neerijnen bijeen om de start te markeren van de samenwerking die zij wensen aan te gaan op ambtelijk niveau. Eind 2011 volgt een stappenplan voor een gefaseerde samenwerking.

De resultaten van de samenwerking moeten voor het eind van de huidige bestuursperiode in 2014 gerealiseerd zijn. De betreffende wethouders, gemeentesecretarissen en burgemeesters zetten hiervoor in de raadszaal van Maasdriel hun handtekening en zijn enthousiast.

Meerwaarde

De beoogde samenwerking tussen de gemeenten Maasdriel, Zaltbommel en Neerijnen heeft als focus dat de kwaliteit van de dienstverlening verbetert, de gemeenten efficiënter werken en minder kwetsbaar zijn.

Door schaalvergroting kunnen de kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening en beleid worden bevorderd en in de toekomst kosten gereduceerd. Verder biedt een kwalitatief goed samenwerkende ambtelijke organisatie bestuurders de kans om eventuele gemeenschappelijke belangen in de regio Rivierenland beter te behartigen. Het gemeentelijke takenpakket wordt de komende jaren steeds omvangrijker en complexer, omdat het rijk taken overhevelt op het gebied van onder andere Jeugdzorg, de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) en de Wet Werken naar Vermogen. Eén krachtige organisatie is minder kwetsbaar en kan beter antwoord geven op de uitdaging om taken te vervullen binnen de financiële randvoorwaarden van het rijk. Tot slot kan de samenwerking positief zijn voor de medewerkers van de gemeenten, omdat zij meer mogelijkheden krijgen om zich te ontplooien.

De beoogde samenwerking biedt dus op verschillende gebieden meerwaarde, in dienst van de gemeenschap. De gemeentesecretarissen zijn aan zet om de samenwerking eind 2011 verder uit te werken in een stappenplan. De finale besluitvorming over de samenwerking is voorbehouden aan de respectievelijke gemeenteraden.

Samenwerrking

De drie burgemeesters van Maasdriel, Zaltbommel en Neerijnen snijden de taart aan om de samenwerking te vieren.

* Bezoekadres:
Kerkstraat 45
5331 CB Kerkdriel

* Postadres:
Postbus 10.000
5330 GA Kerkdriel

* Tel: (0418) 63 88 88
Fax: (0418) 63 88 00
E-mail: info@maasdriel.nl