Gemeente Blaricum



-

Werkzaamheden Bierweg

Blaricum, 17 oktober 2011 - Vandaag is gestart met onderhoudswerkzaamheden aan de Bierweg. De aannemer is begonnen met het in fases opnieuw bestraten van het weggedeelte tussen de Naarderweg en het kruispunt met de Smedenweg.

De werkzaamheden duren in totaal ongeveer 10 weken; het is de bedoeling dat het werk voor de kerst klaar is.

Overzicht werkzaamheden
Voor het onderhoud aan de Bierweg zijn de volgende werkzaamheden gepland:

* Vanaf de Naarderweg tot en met het kruispunt Smedenweg wordt de weg opnieuw bestraat (de breedte van de rijbaan blijft ongewijzigd). Dit werk wordt in verschillende fases uitgevoerd om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

* De goten en straatkolken aan beide kanten van de (huidige) weg worden naar het midden van de weg verplaatst. Ook wordt de weg `hol' aangelegd en komt er aan weerszijden een opsluitband die 4 cm boven de rijbaan uitsteekt. Op deze manier stroomt het water naar de goten in het midden van de weg en niet meer naar de aangrenzende percelen.

* Vanaf de kruising Smedenweg tot aan de Bloemlandseweg worden op een aantal plaatsen infiltratiekolken geplaatst voor de opvang van regenwater.

* Waar nodig worden de goten hersteld.

* De bermen die direct aan de rijbaan grenzen worden versterkt. Ook verwijdert de gemeente alle keien, struiken, hekken of paaltje die niet in de berm horen. Heeft u zelf iets in de berm neergezet of geplant dan verzoeken wij u dit zelf tijdig weg te halen. Alles wat de gemeente weghaalt, wordt afgevoerd.

Planning
Het opnieuw bestraten van de Bierweg tussen de Naarderweg en het kruispunt met de Smedenweg duurt 7-8 weken. De overige werkzaamheden worden aansluitend uitgevoerd en duren ongeveer 2-3 weken. U krijgt hierover vooraf nog informatie.

Contact
Heeft u toch nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de heer W. Bauman van de afdeling Aanleg en Beheer van de BEL Combinatie. Hij is te bereiken via telefoonnummer (035) 7513266. Ook voor vragen tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kunt u bij de heer Bauman terecht

|