Watersportverbond - KNWV

Paralympische talentdag 2011

dinsdag 18 oktober 2011

Zondag 9 oktober werd de jaarlijkse paralympische talentdag
georganiseerd door NOC*NSF. Het Watersportverbond was ook van de partij op deze dag, op zoek naar paralympisch talent.

Foto: www.plons.nl

In Topsportcentrum Rotterdam heeft het Watersportverbond op de informatiemarkt de mogelijkheden laten zien van paralympisch zeilen. Ondanks de weinige bezoekers hebben we toch kunnen laten zien wat de mogelijkheden zijn van het paralympisch zeilen.

Zeilen
Stichting Plons had een sonar ter beschikking gesteld, die dankzij KR&ZV De Maas een plekje had op de Kralingse Plas. In deze sonar kon je een rondje zeilen, met als begeleider Klaartje Zuiderbaan, coach van het sonarteam. Drie kandidaten hadden zich vooraf opgegeven. De kandidaten hadden allemaal een andere achtergrond en ook de ervaring met de zeilsport was verschillend. Daarnaast kon er gebruik worden gemaakt van het clubhuis en de kantine van KR&ZV De Maas.

Wedstrijdje
Dankzij vrijwilligers van Plons kon er ook een wedstrijdje gevaren worden tegen een J22. De reacties van de kandidaten waren wisselend. De een zegt: âFijn dat ik het geprobeerd heb, maar ik denk niet dat ik er verder in ga,â en de ander âIk ga graag verder met paralympisch zeilenâ.

Dank
Deze paralympische talentdag werd mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers die de stand hebben bemand in het Topsportcentrum Rotterdam en door het materiaal, faciliteiten en vrijwilligers van Stichting Plons en KR&ZV De Maas.