Productschap Vis


* Vis op de kaart!....... van keukentafel tot sterrenrestaurant

Vis op de kaart!....... van keukentafel tot sterrenrestaurant

18 okt 2011

Op 8 oktober jl. vond het Nederlands Kampioenschap Uitsmijter bakken plaats in het pluimveemuseum te Barneveld. Ook daar was VIS aanwezig!

Terwijl de aanwezige ingrediënten traditioneel zijn geconcentreerd tot vleeswaren, kip en eend heeft dit jaar het Productschap Vis een aantal visproducten verzorgd waar de deelnemers mee aan de slag gingen. Immers, ook op andere momenten dan tijdens de avondmaaltijd is vis een lekkere keuze! Garnalen, zalm, mosselen en heilbot werden vaker gebruikt door de consumenten, professionals uit de horeca en de prominenten; deze drie categorieën gingen de strijd aan.

De jury, onder leiding van de bekende Telegraaf journalist Felix Wilbrink, moedigde de deelnemers aan om vooral ook eens de visproducten te gebruiken bij hun bereiding terwijl de bekende wedstrijdleider, topkok Huub Oudshoorn, het publiek ondertussen informeerde over de aanwezige ingrediënten, zo ook vis, schaal- en schelpdieren.

Meer informatie:


* Boerderij.nl Wethouder Barneveld wint NK Uitsmijter Bakken
* TV Gelderland NK uitsmijter bakken in Barneveld: http://www.youtube.com/watch?v=iUeB7sRLStU

Foto: Jan Pit

Bocuse d'Or

11 Oktober 2011 - Tijdens de Nederlandse finale Bocuse d'Or, waar topkoks een vlees en een visgerecht dienen te bereiden, werden bijzondere producten in de schijnwerpers gezet. Tongschar, mesheften en oesters waren de verplicht te gebruiken soorten uit het palet vis, schaal- en schelpdieren. Participatie met PR van Productschap Vis.

Op 11 oktober bleek Martin Ruisaard (restaurant De Fuik in Aalst) de grote winnaar. De jury oordeelde dat Ruisaard de beste kandidaat was om Nederland te vertegenwoordigen bij de Europese finale in maart 2012 in Brussel en bij kwalificatie bij de Wereldfinale in Lyon in 2013.

Tijdens de Nederlandse finale Bocuse d'Or kwalificeert de winnaar zich voor de Europese finale om zich daar te kwalificeren voor de wereldfinale in Lyon.

De deelnemers zijn verplicht een vlees- en een visgerecht te koken. Dit keer waren de verplichte producten biologisch varkensvlees (ribstuk, varkensnek en varkenswang) en Nederlandse tongschar, scheermessen en oesters. De visprijs ging naar Wesley Tolman van restaurant Sonoy in Emmeloord. Peter Frans Koelewijn van Fish Partners, leverancier van de verse visproducten, complimenteerde de winnaar met het mooie, kleurrijke gerecht en de prachtige prestatie.

Voor aanvullende informatie www.bocusedornederland.nl