Productschap Vis
* Vis op de kaart!....... van keukentafel tot sterrenrestaurant
Vis op de kaart!....... van keukentafel tot sterrenrestaurant
18 okt 2011
Op 8 oktober jl. vond het Nederlands Kampioenschap Uitsmijter bakken
plaats in het pluimveemuseum te Barneveld. Ook daar was VIS aanwezig!
Terwijl de aanwezige ingrediënten traditioneel zijn geconcentreerd tot
vleeswaren, kip en eend heeft dit jaar het Productschap Vis een aantal
visproducten verzorgd waar de deelnemers mee aan de slag gingen.
Immers, ook op andere momenten dan tijdens de avondmaaltijd is vis een
lekkere keuze! Garnalen, zalm, mosselen en heilbot werden vaker
gebruikt door de consumenten, professionals uit de horeca en de
prominenten; deze drie categorieën gingen de strijd aan.
De jury, onder leiding van de bekende Telegraaf journalist Felix
Wilbrink, moedigde de deelnemers aan om vooral ook eens de visproducten
te gebruiken bij hun bereiding terwijl de bekende wedstrijdleider,
topkok Huub Oudshoorn, het publiek ondertussen informeerde over de
aanwezige ingrediënten, zo ook vis, schaal- en schelpdieren.
Meer informatie:
* Boerderij.nl Wethouder Barneveld wint NK Uitsmijter Bakken
* TV Gelderland NK uitsmijter bakken in Barneveld:
http://www.youtube.com/watch?v=iUeB7sRLStU
Foto: Jan Pit
Bocuse d'Or
11 Oktober 2011 - Tijdens de Nederlandse finale Bocuse d'Or, waar
topkoks een vlees en een visgerecht dienen te bereiden, werden
bijzondere producten in de schijnwerpers gezet. Tongschar, mesheften en
oesters waren de verplicht te gebruiken soorten uit het palet vis,
schaal- en schelpdieren. Participatie met PR van Productschap Vis.
Op 11 oktober bleek Martin Ruisaard (restaurant De Fuik in Aalst) de
grote winnaar. De jury oordeelde dat Ruisaard de beste kandidaat was om
Nederland te vertegenwoordigen bij de Europese finale in maart 2012 in
Brussel en bij kwalificatie bij de Wereldfinale in Lyon in 2013.
Tijdens de Nederlandse finale Bocuse d'Or kwalificeert de winnaar zich
voor de Europese finale om zich daar te kwalificeren voor de
wereldfinale in Lyon.
De deelnemers zijn verplicht een vlees- en een visgerecht te koken. Dit
keer waren de verplichte producten biologisch varkensvlees (ribstuk,
varkensnek en varkenswang) en Nederlandse tongschar, scheermessen en
oesters. De visprijs ging naar Wesley Tolman van restaurant Sonoy in
Emmeloord. Peter Frans Koelewijn van Fish Partners, leverancier van de
verse visproducten, complimenteerde de winnaar met het mooie,
kleurrijke gerecht en de prachtige prestatie.
Voor aanvullende informatie www.bocusedornederland.nl