Politie Midden- en West Brabant

Aanrijding met gestolen scooter: veroorzakers rennen weg

Tilburg, 18-10-2011

Een Tilburgse taxichauffeur hielp maandagmiddag 17 oktober 2011 de politie bij een arrestatie. Kort tevoren was er een aanrijding geweest op de rotonde Reitse Hoevestraat / Lage Witsiebaan. Daarbij was een scooter tegen een taxi gebotst. De twee jongens die op de scooter zaten, gingen er meteen te voet vandoor. De brommer hadden ze achter gelaten.
Een collega van de gedupeerde taxichauffeur was getuige geweest van het ongeval. Hij ging achter het vluchtende duo aan en zag kans om één van hen aan te houden.
Deze 15-jarige jongen uit Tilburg werd overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politieagenten. In het politiebureau is hij verhoord over het verlaten van de plaats van het ongeval en het rijden op een gestolen brommer. Er is proces-verbaal opgemaakt, waarna de verdachte aan zijn vader werd overgedragen. De knul had een kleine hoeveelheid wiet bij zich. De softdrugs werden in beslag genomen vanwege de minderjarige leeftijd van de verdachte. Ook de gestolen brommer is in beslag genomen. De politie onderzoekt de herkomst van de scooter en verwacht ook de tweede verdachte op korte termijn op te kunnen pakken.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 18-10-2011 13:52 | © Regio Midden en West Brabant |