Gemeente Oldambt


Werkplein Oost-Groningen en werkgevers anticiperen op vergrijzing arbeidsmarkt

Werkgeversconferentie `Verzilvering'
De vergrijzing zorgt ervoor dat de beroepsbevolking de komende jaren met tien tot vijftien procent afneemt. In het project Verzilvering slaan gemeenten, WERKpleinen en werkgevers uit Oost-Groningen de handen ineen om te anticiperen op het dreigende tekort aan werknemers. In navolging van 31 mei jl is er nu één tweede werkgeversconferentie op 25 oktober in Gasterij Smits in Midwolda.

Door de vergrijzing neemt de beroepsbevolking de komende jaren met tien tot vijftien procent af. Dit zal kunnen leiden tot een tekort van 700.000 werknemers, zo blijkt uit berekeningen van de Commissie Arbeidsparticipatie. Na de conferentie van 31 mei jl is een 4-tal werkgroepen gestart: Meester-Gezel, Carrousel, Poolvorming en Out of the Box. Tijdens de komende werkgeversconferentie zullen de opgedane ervaringen uit deze pilots worden gepresenteerd.

De Werkpleinen Oldambt, Veendam en Stadskanaal en de gemeenten Hoogezand en Slochteren willen uitkomsten van deze pilots omzetten in een nieuwe vorm van samenwerking tussen werkgevers en WERKpleinen. Tijdens deze middag en avond gaan de werkgevers onder leiding van Dick Schuur (Divosa) met elkaar een volgende stap in de samenwerking vormgeven om de vergrijzing en het dreigende personeelstekort in Oost-Groningen aan te pakken.

De conferentie - met een zeer inspirerend programma - begint om 16.00 uur (inloop 15.30 uur) en eindigt rond 21.30 uur in Gasterij Smits, Hoofdweg 170 9681 AL Midwolda.