Fonds Aedificium Retail II volledig geplaatst

Persbericht van WT Vastgoed

Persbericht
's-Hertogenbosch, 18-10-2011

AEDIFICIUM RETAIL II "DE TOELOOP", geplaatst
AEDIFICIUM RETAIL I, doorlopend open voor inschrijving

Aedificium Retail, heeft met de snelle plaatsing van haar Retail II fonds bewezen dat er een toenemende belangstelling is voor echte transparante vastgoedfondsen met Nederlandse supermarkten! De defensieve belegging met een mooi vast rendement blijkt een goed alternatief voor laag renderende staatsobligaties en deposito's bij banken.
Aedificium Retail I heeft voorts besloten dat haar eerste fonds doorlopend open is voor inschrijvingen om zo de verhandelbaarheid van de obligaties te vergroten.

In 2009 is Aedificium Retail opgericht door Wiebe Bakker en Ton Verhoeven. Volgens de beide heren kunnen de vastgoedfondsen goedkoper en transparanter zijn. Vandaar dat zij nu met een supermarkt vastgoedfonds komen. Immers supermarkt vastgoed wordt als een stabiele en defensieve belegging gezien. Binnen vijf jaar wil Aedificium Retail kwalitatief de beste en grootste aanbieder zijn van vastgoed obligaties en CV's in Nederland, waarbij transparantie en lage kosten de uitgangspunten zijn in haar strategie

Supermarktfonds Aedificium Retail is een interessante belegging met een mooi verwacht gemiddeld rendement van 7,5% per jaar.

Meest transparante vastgoedfonds
Aedificium Retail onderscheid zich van andere aanbieders door haar hoge mate van transparantie en bijzonder lage management vergoeding. Middels uw eigen inlogcode kunt u via de website www.aedificiumretail.nl dagelijks op de hoogte blijven van onder andere de geldstromen, huren en onderhoudsactiviteiten.

Zeer lage kosten
De jaarlijkse management vergoeding bedraagt Euro 5.000,= . Daarnaast is er een hoge mate van financiële betrokkenheid middels Euro 535.000 achtergesteld eigen vermogen.

Wat is het rendement van Aedificium Retail B.V? Coupon rente van 6,5 % per jaar (betaling ieder kwartaal) en een winstdeling na 7 jaar van naar verwachting 10% van de investering. U kunt zich inschrijven voor obligaties van Euro 25.000,= per stuk met een looptijd van 7 jaar. De obligaties zijn met toestemming van het vastgoedfonds over te dragen gedurende de looptijd.

Waarom investeren in Aedificium Retail B.V?

- Goed rendement: door waardevast supermarkt vastgoed en lange huurcontracten. Het rendement zal aanzienlijk hoger liggen dan het resultaat van de beter bekende vastgoed CV's, staatsobligaties en aandelenfondsen.
- Transparantie: dagelijks inzicht in geldstromen, huurstromen en onderhoudsstatus.
- Zekerheid: Aedificium Retail heeft langlopende huurcontracten, verdeelt over meerdere locaties. Bovendien is het prospectus goedgekeurd door AFM.

Waar staat Aedificium Retail voor:

7 zekerheden obligaties
Hoe beperkt Aedificium het risico? Aedificium biedt de volgende zekerheden:

- 7,5% geprognosticeerd gemiddeld enkelvoudig rendement op jaarbasis - 6,5% direct renedement per jaar. Het rendement wordt vier keer per jaar uitgekeerd
- Transparant fonds, met dagelijks toegang tot de financiële gegevens (maandelijkse update).
- Winkelportefeuille gespreid over drie locaties, 60% verhuurd aan supermarkten
- Huurovereenkomsten met landelijke filiaalbedrijven waaronder EMTE, Blokker, Kruidvat en Schoenenreus
- 80% van de huurders behoren tot de top 100 filiaalbedrijven van Nederland.
- Prospectus goedgekeurd door de AFM

7 kenmerken vastgoed
Waarom is Aedificium Retail naast een transparante investering ook een goede investering ?
Supermarktvastgoed in Nederland is schaar, Aedificium Retail investeert daarom in goed supermarkten gelegen op goede locaties in Nederland. Aedificium kenmerkt zich door :

- Schaars vastgoed
- Goede supermarkt locaties
- EN
- Merendeel huurders zeer solvabele ondernemingen - A-locaties
- Perspectief waardevermeerdering - ontwikkeling locaties - Merendeel huurders verkozen om beste financiële verslaglegging

Waarin investeert Aedificium Retail II "DE TOELOOP" (GEPLAATST EN GESLOTEN VOOR INSCHRIJVING)

Aedificium Retail II investeert in "De Toeloop". De Toeloop is een nieuw winkelcentrum aan het Dirigentplein te Eindhoven. Dit winkelcentrum omvat 2.897 m2 BVO en een parkeergarage van 79 parkeerplaatsen. Het object is volledig verhuurt aan Plus supermarkten. De looptijd van het huurcontract bedraagt 10 jaar en loopt derhalve tot juni 2021. Hiermee bewijst Aedificium Retail opnieuw haar kracht. Het juiste object op de juiste locatie tegen de juiste condities.

Waarin investeert Aedificium Retail I B.V?

Aedificium Retail belegt in direct in Nederland gelegen winkels bestaande uit supermarkten zoals EMTE en andere landelijk bekende ketens waaronder Kruidvat, Schoenenreus, Blokker en TerStal. Er is belegd in 3 locaties te weten Helmond, Dieren en Sluis. Zoals bekend zijn supermarkten in Nederland schaars als belegging. Dit wordt veroorzaakt door de beperkende regelgeving voor het vestigen van nieuwe supermarkten. Hiermee heeft u dus de garantie dat er een constante vraag bestaat naar supermarktbeleggingen waarmee uw investering haar waarde blijft behouden. De huren worden jaarlijks met de inflatie gecorrigeerd waardoor de huur jaarlijks toeneemt. Ook dit heeft een waarde opdrijvende invloed zodat u over een periode van 7 jaar een waardestijging van 10% uitgekeerd kunt krijgen.

De vastgoedbelegging betreft de economische eigendom van een drietal winkellocaties in Nederland. Iedere locatie kent meerdere huurders. De totale koopsom bedraagt Euro 13.975.000, - bij een door DTZ Zadelhoff getaxeerde waarde van Euro 14.900.000.
De totale huurinkomsten bedragen Euro 1.090.000, -. De gemiddelde looptijd van de huurcontracten is nog ruim zes jaar. Het Bruto Aanvangs Rendement (BAR) bedraagt gemiddeld 7,8% k.k.

De drie locaties

- Dieren, Diderna 1- 43. Dieren is gelegen in Gelderland tussen Arnhem, Zutphen en Apeldoorn. Het verzorgingsgebied van Dieren en omgeving bedraagt ongeveer 18.000 inwoners. Het winkelcentrum is opgeleverd in 1995 en heeft 5.220 m2 verhuurbare
oppervlakte. Sinds de aankoop zijn investeringen gedaan aan het dak en de riolering van het pand. Het betreft een EM-TE Supermarkt van 1.685 m2, een Schoenenreus van 390 m2, een Kruidvat, een Blokker van 710 m2, een Ter Stal Modewinkel van 383 m2 en vier andere lokale winkels en een kantooretage. De kantooretage is 1.005 m2 en wordt gehuurd door Stichting Carion de Kinderij. Deze organisatie richt zich op kinderopvang en maatschappelijk werk et cetera. De totale huurinkomsten bedragen EUR 685.068, - per jaar. De gemiddelde resterende looptijd van de huurcontracten is 5,5 jaar. Het object wordt gekocht voor EUR 8.775.000, - en is getaxeerd voor EUR 9.300.000, -;

- Helmond, Wederhof gelegen in het oosten van Helmond. Het directe verzorgingsgebied betreft een deel van Helmond met 8.500 inwoners. De winkels zijn gebouwd in 1998. Huurders zijn EM-TE Supermarkt met 1.400 m2 en een huurprijs van EUR 187.500, - per jaar, Rabobank met een pinautomaat voor EUR 6.260, - per jaar en een lokaal cafetaria voor nog 4 jaar tegen EUR 11.788, - per jaar (81 m2). De gemiddelde resterende huurlooptijd is 8 jaar. De aankoopprijs bedraagt EUR 2.700.000, - met een taxatiewaarde van EUR 2.885.000, -. De totale huurinkomsten bedragen EUR 210.280.- per jaar;

- Sluis, Sint Annastraat 28 - 41, gelegen aan de grens met België in Zeeuws Vlaanderen, is een verzorgingsgebied van 11.500 inwoners voor dagelijkse boodschappen en ruim
35.000 voor de wekelijkse inkopen. De winkels zijn totaal 2.764 m2 en hebben 47 eigen parkeerplaatsen. Onlangs is het dak geheel vernieuwd. De huurders zijn een EM-TE Supermarkt voor 1.269 m2 en Landgraaf Mode voor 419 m2 (nog 1,5 jaar). Landgraaf is een modeketen met in totaal ongeveer 70 winkels. De resterende huurtermijn bedraagt nog slecht 2 jaar. De totale huurinkomsten bedragen EUR 197.834, -. De koopsom bedraagt EUR 2.500.000, - bij een taxatiewaarde van EUR 2.695.000, -.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*
*
*
*

Links:
http://www.aedificiumretail.nl
Bijlage:
* persbericht plaatsing de toeloopdocx




Razende Robot Reporter