Politie Hollands Midden

Alphen aan den Rijn - Update; overval op juwelier Trossel

Alphen aan den Rijn, 18-10-2011 o De politie is op zoek naar getuigen van de overval op juwelier Trossel in winkelcentrum de Aarhof. Twee mannen dwongen dinsdag 18 oktober tussen 08.15 en 08.30 uur de 58-jarige medewerkster op de Keizershof in een witte bestelbus te stappen, waarna ze naar de winkel reden.

Daar moest de vrouw een kluis openen waarna de overvallers er met een hoeveelheid sieraden vandoor zijn gegaan. De bestelbus hebben ze brandend achtergelaten op de hoek Oudshoornseweg/Delftzichtweg. Bij de overval is geen wapen gezien.

Vandaar uit zijn ze op een zwarte scooter vertrokken. De mannen, één met een donkere huidskleur en één met een Oostblokuiterlijk, droegen zwarte helmen. Een deel van de buit is teruggevonden op de s Molenaarsweg en op het s Molenaarspad in de richting van Woubrugge (Heimanswetering, Weteringpark).

De medewerkster bleef in de winkel achter en liep verwondingen op door klappen. Zij werd ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken en hoefde niet naar het ziekenhuis.

De politie is dringend op zoek naar getuigen en verzoekt hen te bellen naar het bureau in Alphen aan den Rijn, via telefoonnummer 0900 8844. Het onderwerp wordt dinsdagavond ook behandeld in het SBS6 programma Hart van Nederland.