Gemeente Roermond

Koninklijke onderscheiding voor de heer Lei Molkenboer

Konklijke onderscheiding Op dinsdagmiddag 18 oktober heeft burgemeester Henk van Beers een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer L.G.M. (Lei) Molkenboer (74). Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats in het gebouw van het bisdom nabij de Caroluskapel.

De heer Molkenboer was van 1996 (sinds de oprichting) tot 2010 bestuurslid en coördinator van het St. Christoffelgilde in Roermond. Hij was belast met de ledenwerving van vrijwilligers voor alle drie de kerken in de binnenstad (Kathedraal, Munsterkerk en de Caroluskapel ) waar hij ook zelf rondleidingen verzorgde. Gezien het totaal aantal bezoekers meer dan 100.000 per jaar ontfermt het Christoffelgilde zich als een van de grootste publiekstrekkers van de binnenstad. Daarnaast was Lei Molkenboer jarenlang de organisator van verschillende kerkelijke activiteiten in het kader van Kerstmis.

Verder heeft de heer Molkenboer grote verdiensten voor de tentoonstelling Het geheim van de Stilte die in 2009 in Roermond werd gehouden.
Aan deze tentoonstelling gingen vele jaren van voorbereiding vooraf. Al die tijd was Lei Molkenboer bestuurslid van de Stichting Roermondse Kartuizers. In die hoedanigheid verrichte hij ten behoeve van de tentoonstelling vele onderzoeken in het Rijksarchief te Maastricht. Ook nam hij de werving van de circa 150 vrijwilligers die bij de tentoonstelling betrokken waren voor zijn rekening.