Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 18 oktober

Noord-Holland Noord, 18-10-2011 o 14.00 uur

Aanrijding in Ter Plaatse

Sint Pancras, dinsdag 27 september

Het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland besteedt woensdag aandacht aan een ernstige aanrijding die op dinsdag 27 september plaatsvond omstreeks 01.15 uur op de Bovenweg in Sint Pancras.

Omstreeks die tijd werd op de kruising van de Kruissloot en de Bovenweg een 56-jarige man uit Alkmaar aangereden op de bromfiets. Hij liep daarbij verschillende breuken in een been op. Hij moest voor behandeling van zijn verwondingen worden overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Vermoedelijk reed de bromfietser over de Bovenweg in de richting Alkmaar (spoorwegovergang). Mogelijk vanuit de tegengestelde richting de automobilist gekomen die op de genoemde kruising linksaf geslagen is. Hierbij heeft hij de bromfietser aangereden.

De automobilist is niet op de plaats van het incident gebleven, maar is doorgereden. Hierbij heeft hij het slachtoffer aan zijn lot overgelaten.

Uit het sporenonderzoek is vast komen te staan dat de bij het ongeval betrokken auto een Hyundai H200 bestelbusje is (mogelijk licht van kleur) waarvan de linkervoorzijde ernstig beschadigd is. In ieder geval is het glas van de verlichting bij de aanrijding defect geraakt. Het gaat vermoedelijk om een auto die vanaf 2004 in productie is genomen, maar het kan ook gaan om een oudere auto waarin later een nieuwe koplampunit is geplaatst.

De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding, of naar personen die een beschadigde Hyundai H200 hebben gezien. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Ter plaatse wordt uitgezonden op woensdagmiddag om17.30 uur. Het programma wordt daarna regelmatig herhaald.

Gewapende overval. Verdachte weer op vrije voeten

Hoorn, maandag 17 oktober 20.45 uur

Op maandagavond omstreeks 20.45 uur werd een gewapende overval gepleegd op een supermarkt aan de Van Dedemstraat in Hoorn. Tijdens openingstijd van de winkel kwam een man de supermarkt binnen. Hij droeg een bivakmuts en was gewapend met een (mogelijk) vuurwapen. Hij bedreigde het personeel en eiste geld. Om zijn eis kracht bij te zetten sloeg hij een van de medewerksters.

De man ging er uiteindelijk vandoor met een nog onbekend geldbedrag.

Op basis van het signalement hield de politie korte tijd later een man aan die in de trein zat. Het ging om een man uit Den Haag. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd hij op dinsdagmorgen weer vrij gelaten. De man bleek niets met de overval te maken te hebben.

Bij onderzoek in de omgeving werd geld, afkomstig van de supermarkt, teruggevonden. Ook vond de politie een kledingstuk van de overvaller. Het vuurwapen werd nog niet teruggevonden.

Eventuele getuigen, die nog niet door de politie zijn gehoord, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Diefstal uit bedrijfsauto

Andijk, dinsdag 18 oktober

Op dinsdagmorgen omstreeks 05.20 uur kreeg de politie melding dat er werd ingebroken in een bedrijfswagen die geparkeerd stond aan de Dijkweg in Andijk. Volgens de getuigen namen twee mannen twee koffers met gereedschap weg. Zij gingen er vandoor in de richting Grootslag. Een onderzoek in de omgeving leverde echter geen verdachten meer op.

Inbraak in antikraakpand

Den Helder, maandag 17 oktober

Op maandagmiddag omstreeks 16.00 uur werd een inbraak ontdekt in een pand aan de Narcisstraat in Den Helder. Het gaat om een voormalig schoolgebouw dat nu leeg staat en wordt bewoond als antikraakpand. Uit het pand werden een televisie en een DVDspeler weggenomen. Hoe de daders binnen zijn gekomen is nog niet bekend.

Winkeldief aangehouden

Alkmaar, maandag 17 oktober

Op maandagmiddag hield de politie een 41-jarige man aan op verdenking van winkeldiefstal waarbij hij geweld gebruikte.

De man werd betrapt bij een grootwinkelbedrijf aan de Langestraat waar hij voor 9 euro aan goederen wegnam (wijn en koeken). Een medewerker van het bedrijf, een 61-jarige Alkmaarder, zag de diefstal en volgde de verdachte naar buiten. Op straat hield hij de verdachte aan, waarbij een worsteling ontstond. De winkelmedewerker verwondde zijn hand, waar een vinger uit de kom schoot. Andere winkeliers kwamen de medewerker te hulp. Samen konden zij de verdachte vasthouden tot hij aan de politie kon worden overgedragen.

Man dreigt met messen

Alkmaar, maandag 17 oktober

Op maandagavond hield de politie een 34-jarige Amsterdammer aan in een winkel aan de Dijk in Alkmaar. De man kwam de winkel binnen, terwijl hij een biertje in zijn handen had. De man werd naar buiten gestuurd, maar wilde niet vertrekken. Toen hij broodjes wilde bestellen werd dit geweigerd. De verdachte pakte vervolgens van achter de broodbalie twee broodmessen en bedreigde hiermee het personeel. De gewaarschuwde politie sprak de man aan, waarna hij de messen weglegde. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Snelheidscontroles

Heerhugowaard, maandag 17 oktober Op maandagmiddag, tussen 14.00 en 18.00 uur, controleerde de politie op de Westerweg in Heerhugowaard. Van de 3169 passanten reden er 450 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 126 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Noord-Scharwoude, maandag 17 oktober Op maandagavond, tussen 19.00 en 21.10 uur, controleerde de politie op de Schagerweg in Noord-Scharwoude. Van de 380 passanten reden er 30 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 116 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Starnmeer, maandag 17 oktober Op maandagmiddag, tussen 13.40 en 16.00 uur, controleerde de politie op de Provincialeweg in Starnmeer. Van de 1721 passanten reden er 79 sneller dan de toegestane 80 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Schellinkhout, maandag 17 oktober Op maandagmiddag, tussen 12.45 en 15.20 uur, controleerde de politie op de Provincialeweg in Schellinkhout. Van de 2665 passanten reden er 40 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 142 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Akersloot, maandag 17 oktober Op maandagmiddag, tussen 12.20 en 15.50 uur, controleerde de politie op de Geesterweg in Akersloot. Van de 980 passanten reden er 153 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 109 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Schagen, maandag 17 oktober Op maandagmiddag, tussen 13.00 en 16.00 uur, controleerde de politie op de Zuiderweg in Schagen. Twaalf personen reden sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 72 km per uur. De overtredingen werden gemeten met een uit de hand te bedienen radarapparaat (lasergun). Overtreders werden direct op hun rijgedrag aangesproken.

Den Helder, maandag 17 oktober - Op maandagmiddag, tussen 16.00 en 17.20 uur, controleerde de politie op de Rijksweg in Den Helder. Van de 1276 passanten reden er 29 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 143 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Akersloot, dinsdag 18 oktober - Op dinsdagmorgen, tussen 07.00 en 10.00uur, controleerde de politie op de Geesterweg in Akersloot. Van de 700 passanten reden er 137 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 91 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Alkmaar, dinsdag 18 oktober - Op dinsdagmorgen, tussen 09.00 en 10.00 uur, controleerde de politie op de Rijksweg in Den Helder. Hier reden 69 bestuurders sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 77 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Julianadorp, maandag 17 oktober - Op maandag, tussen 11.00 en 15.00 uur, controleerde de politie op de Zanddijk in Julianadorp. Van de 917 passanten reden er 109 bestuurders sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 80 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Mishandeling

Heerhugowaard, maandag 17 oktober

Op maandagmiddag omstreeks 16.45 uur werd een 18-jarige jongen uit Blokker mishandeld op het Stationsplein in Heerhugowaard. De politie hield ter plaatse een 15-jarige jongen uit Heerhugowaard aan.

Het slachtoffer kreeg bij het NS-station ruzie met een grote groep jongens. De jongen uit Blokker stapte achterop de brommer bij een vriend van hem en wilde wegrijden. In het voorbijgaan werd hij geslagen, geschopt en geslagen met een helm. Het slachtoffer liep vermoedelijk een hersenschudding op en werd voor onderzoek overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

De politie bracht de verdachte voor verhoor over naar het politiebureau.

Hennepkwekerij

Wieringerwaard, maandag 17 oktober

Op maandagmiddag werd een onderzoek ingesteld in een woning aan de Sluizerweg in Wieringerwaard. In de woning werd een zeer professioneel ingerichte hennepkwekerij met maar liefst 1468 planten aangetroffen. Bij onderzoek bleek er tevens sprake te zijn van diefstal van stroom. In de woning hield de politie een 29-jarige Roemeen aan. Hij verklaarde voor de planten te zorgen.

De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij. De politie nam de planten en de bijbehorende apparatuur (lampen, trafos, pompen e.d. in beslag).

Middenmeer, maandag 17 oktober

Op maandagmiddag deed de politie onderzoek in een pand aan de Flevoweg in Middenmeer. In een schuur achter een woning werden materialen aangetroffen voor een hennepkwekerij. Er stonden echter geen planten. De politie nam het materiaal in beslag. Bovendien bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom.

Tegen de 48-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ook deed de politie onderzoek in een woning aan de Goudenregenstraat. Hier werd een hennepplantage aangetroffen op de zolderverdieping. Er stonden ongeveer 60 planten. De planten en de benodigde apparatuur werden in beslag genomen.

Vrachtwagen in de sloot

Dirkshorn, dinsdag 18 oktober

Op dinsdagmorgen omstreeks 07.15 uur reed een 55-jarige man uit Den Oever met een vrachtwagen met aanhangwagen over de Groenhartweg in Dirkshorn. De chauffeur was door een combinatie van gladde weg en hevige regenval de macht over het stuur verloren. De combinatie raakte van de weg en belandde in de naast de weg gelegen sloot. De chauffeur liep geen letsel op.