Gemeente Rotterdam

burgemeester aboutaleb trekt exploitatievergunning eetcafé toet anch amon in

18 oktober 2011 | Bestuursdienst | persbericht

Burgemeester Aboutaleb heeft 14 oktober 2011 de exploitatievergunning van eetcafé/grillroom `Toet Anch Amon' ingetrokken.

Het intrekken van de exploitatievergunning voor onbepaalde tijd van 'Toet Anch Amon' aan de Zijpe 19 in Rotterdam is een rechtstreeks gevolg van het gedrag van de eigenaar.

In juli van dit jaar is de exploitant van `Toet Anch Amon' tot tweemaal toe aangehouden in verband met een hennepkwekerij. Na aanhouding werden in de auto van de exploitant ook nog eens meer dan 400 hennepstekjes aangetroffen. Volgens het in Rotterdam geldende horecabeleid is het noodzakelijk dat een exploitant aan een aantal kwaliteitseisen voldoet. Wegens het aantal strafbare feiten waarmee de exploitant in verband is gebracht, is een gebrek aan vertrouwen in deze exploitant ontstaan en is vervolgens de exploitatievergunning ingetrokken.

Rotterdam doet er alles aan om het woon- en leefklimaat in de stad te verbeteren en de openbare orde te beschermen. Overtreding van de Opiumwet, geweldsincidenten in of nabij een horecazaak en overlast op straat brengen de bezoekers in gevaar en geven bezoekers en omwonenden een onveilig gevoel. Overeenkomstig de bepalingen in het handhavingsarrangement, behorende bij de Horecanota Rotterdam 2007-2011, volgt bij iedere overtreding een passende bestuurlijke maatregel. Het intrekken van de exploitatievergunning betreft een maatregel die qua intensiteit aansluit bij de ernst van de overtredingen. De belangen van de exploitant wegen in dit geval niet op tegen het grote belang dat is gemoeid met het herstel van de openbare orde en de terugkeer van de rust in de omgeving van de horeca-inrichting.