Landstede

Sterk door Vrijwilligerswerk verbindt mensen met organisaties

Raalte Marcel Klungers (36) is een van de vrijwilligers die via het project Sterk door Vrijwilligerswerk gekoppeld zijn aan een organisatie. Sinds begin augustus werkt hij op vrijwillige basis bij Manege Mans Bartels in Mariënheem. Drie tot vier ochtenden per week helpt Marcel bij het voeren van de ponys en de paarden.

Mans Bartels, de eigenaar van de manege, wilde Marcel graag een plekje geven binnen zijn organisatie, op voorwaarde dat hij bij de manege zou passen. De heren doorlopen elke ochtend hetzelfde schema waarin een aantal koffiemomenten zijn gepland. Deze koffiemomenten zijn volgens Bartels erg belangrijk: Mensen als Marcel, die net iets meer begeleiding en aandacht nodig hebben, willen graag hun hart luchten. Daar moet je ruim de tijd voor nemen.

Coachende Vaardigheden
Landstede Welzijn biedt in samenwerking met Landstede Training, Opleiding & Advies een training in Coachende Vaardigheden. Mans Bartels heeft als bijna tachtiger zoveel wijsheid opgebouwd, dat hij geen cursus heeft gevolgd. Voor andere organisaties die via Sterk door Vrijwilligerswerk de medemens willen helpen, adviseert hij om niet zomaar in het diepe te springen: Een vrijwilliger levert namelijk veel op, maar je moet ook bereidt zijn om er moeite voor te doen en tijd in te steken. De training wordt in drie dagdelen gegeven bij Landstede in Raalte (Zwolseweg) en start op 16 november met 12 deelnemers (vol=vol).

Sterk door Vrijwilligerswerk
Landstede Welzijn biedt vrijwilligers aan in het kader van Sterk door Vrijwilligerswerk. Dit project verbindt mensen die een sociale boost kunnen gebruiken met verenigingen/organisaties. Op die manier ontstaat een win-winsituatie: de vereniging/organisatie heeft iemand om werkzaamheden uit handen te nemen en daarnaast wordt een vrijwilliger (onder begeleiding) over een sociale drempel geholpen. Als organisatie wordt bijgedragen aan een sociale en leefbare samenleving. Het project wordt gefinancierd door het VSB Fonds, Fonds NutsOhra en Rabobank Salland.

Landstede Welzijnswerk
Landstede, cursussen vrijwilligerswerk
Raalte, cursussen en workshops voor vrijwilligers