Gevels komen tot leven!

Persbericht van Woonbedrijf

Augmented reality toegepast in buitenruimte

Een reguliere schilderbeurt was voor Woonbedrijf, woningcorporatie in Eindhoven, aanleiding om eens te kijken of er meer mogelijk was met de zijgevel van een appartementengebouw aan de Von Flotowlaan. Samen met de designers van Studio Maatwerk en Studio 1:1, beiden uit Eindhoven is - voor het eerst - een geheel nieuwe techniek toegepast in de openbare ruimte: augmented reality oftewel toegevoegde realiteit. Op de zijgevel van het appartementengebouw is een schildering
aangebracht die in combinatie met een app op de Smartphone ervoor zorgt dat u een nieuwe wereld kunt ervaren. De gevel komt tot leven!

En wat ziet u dan op het scherm van uw Smartphone? Een animatie die is ontwikkeld door studenten van de (naastgelegen) Eindhovense school. Deze animatie is door het bedrijf Beyond Reality tot een werkende applicatie en game uitgewerkt. Uitgangspunt in dit project is het aansporen van ontmoetingen in de openbare ruimte en ervoor zorgen dat er hierdoor meer binding ontstaat met de omgeving. De studenten van Eindhovense school zullen door de gevel en app in contact komen met de bewoners uit het appartementencomplex. En ze zullen voortaan niet meer verleid worden om de muur te 'sieren' met graffiti.

Totaalfilosofie
Woonbedrijf, woningcorporatie in Eindhoven, past vaak design toe. Voor Woonbedrijf is design meer dan een mooie stoel, stijlvolle bank of mooi vormgegeven lamp. Woonbedrijf ziet design als een totaalfilosofie: een vernieuwing die meerwaarde oplevert voor de klant. Ontwerpers komen vaak met dezelfde middelen tot een heel andere oplossing. Dat wil Woonbedrijf graag toepassen in de wijken, bijvoorbeeld in de leefomgeving.

Designroute van Woonbedrijf
Eindhoven telt talrijke designobjecten die via Woonbedrijf tot stand zijn gekomen. Ze zijn te vinden in de openbare ruimte of in gezamenlijke bewonersruimten. Woonbedrijf heeft ze in kaart gebracht op de designroutekaart die op vrijdag 21 oktober - vlak voor de Dutch Design Week - zal worden uitgebracht. Leuk om er eens langs te wandelen of te fietsen. Er is ook een speciale website
(http://designroute.woonbedrijf.com) en webtool waar u ook alles kunt vinden over de designroute. Tijdens uw tocht langs de diverse designobjecten kunt u uw reacties geven via de webtool.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*
*

Links:
https://market.android.com/details?id=com.BeyondReality.OpenHuisAR


Razende Robot Reporter