Gemeente Den Haag

Anja Overhoff in Adviesraad voor Sport

Anja Overhoff (58) is door het college van burgemeester en wethouders van Den Haag benoemd tot lid van de Adviesraad voor Sport. De Adviesraad voor Sport geeft aan de wethouder van sport gevraagd en ongevraagd advies over zaken die de Haagse sport aangaan. Anja Overhoff

In de Adviesraad voor Sport is Anja Overhoff de opvolgster van Rob van de Laar. Omdat hij terugkeerde als lid van de Haagse gemeenteraad moest Van de Laar zijn functie van lid van de Adviesraad voor Sport opgeven.

Tot september was Anja Overhoff directeur van Den Haag Marketing. Deze functie vervulde zij vanaf 2007. Daarvoor was zij zeven jaar directeur van de theaters Diligentia en Pepijn. Van 1990 tot 1999 zat Anja Overhoff in de Haagse gemeenteraad voor D66, met onder andere sport in haar portefeuille. Vanaf 1994 diende zij haar partij als fractievoorzitter.

Verder is zij lid van de Raad van Aanbeveling en Advies van het Sportplan van het Segbroek College en lid van de Adviescommissie Sportprijzen Den Haag. Eerder was zij lid van de Raad van Commissarissen van de NV ADO Den Haag, van Teletrust (telefonische hulpverlening) en vervulde zij diverse bestuursfuncties bij hockeyvereniging Craeyenhout.