Zomerhuis met zwembad nú al in eenvoudige taal

Persbericht van Stichting Lezen & Schrijven

Amsterdam, 18 oktober 2011

Zomerhuis met zwembad, de laatste bestseller van Herman Koch en onlangs genomineerd voor de NS Publieksprijs 2011, is nu al te koop in een vereenvoudigde editie. Na Het diner is Zomerhuis met zwembad het tweede boek van Koch dat verschijnt in vereenvoudigd Nederlands.

De titel is onderdeel van de boekenserie Leeslicht, die ook vereenvoudigde boeken bevat van onder meer Ronald Giphart, Heleen van Royen, Tommy Wieringa, Suzanne Vermeer, Kader Abdolah en Kluun. De serie is speciaal gericht op mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Ook zij kunnen zo kennis maken met bekende Nederlandse romans.
Zelfvertrouwen en plezier in lezen

Anderhalf miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd. Door de korte, eenvoudige zinnen en woorden lezen zij een Leeslicht-boek gemakkelijker uit. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug. Ook voor mensen die minder moeite hebben met lezen en schrijven vormt Leeslicht een eerste kennismaking met Nederlandse bestsellers.

Uitgeverij Eenvoudig Communiceren ontwikkelde de serie Leeslicht in samenwerking met Stichting Lezen & Schrijven. Eind 2010 verscheen Het diner van Herman Koch in vereenvoudigd Nederlands en afgelopen september rolde al een eenvoudige editie van Carry Slee van de persen: Fatale liefde.

Links:
http://www.leeslicht.nl



Razende Robot Reporter