Tweede Kamer der Staten Generaal

Tweede openbare hoorzitting Commissie Spoor

De tijdelijke commissie Onderhoud en innovatie spoor van de Tweede Kamer houdt op vrijdag 14 oktober een twee openbare hoorzitting. Daarvoor zijn uitgenodigd vertegenwoordigers van 3 leasemaatschappijen van spoormaterieel.

10:00-10:35 bedrijf: Alpha Trains

Alexander Le Roy, Senior fleet engineer

Eveline Bruynincx, Company lawyer

10:50-11:50 bedrijf: Beacon Rail Leasing

Marnix Kerkhoff. Director of leasing & origination

bedrijf: Mitsui MRCE Dispolok

Peter Wilms, projectleider/adviseur ERTMS/ETCS ombouwprojecten en vertegenwoordiger leasemaatschappijen bij de Stuurgroep Prestatieverbetering Betuweroute

De hoorzitting wordt gehouden in de Groen van Prinstererzaal en zal rechtstreeks via de website van de Tweede Kamer te volgen zijn.

De hoorzittingen van de commissie zijn grotendeels openbaar; een aantal hoorzittingen heeft een besloten karakter. Volgende gesprekken staan gepland voor 24, 28 en 31 oktober en 4 en 7 november. Er is voorzien in een uitloop voor additionele hoorzittingen op 11 en 14 november. De commissie zal spreken met organisaties uit de industrie, het infrastructuurbeheer, de vervoerders en de beleidsmakers en
-verantwoordelijken. De opbouw van de hoorzittingen volgt de lijn `van techniek naar beleid'.

De verdere lijst van openbare gesprekken wordt openbaar gemaakt zodra alle partijen zijn benaderd en hun bereidheid tot deelname hebben uitgesproken.

Noot voor de redactie (