Apple Nederland

In eerste weekend meer dan 4 miljoen iPhone 4S-toestellen verkocht

CUPERTINO, 17 oktober 2011 - Apple maakt vandaag bekend dat er in de drie dagen sinds de introductie op 14 oktober al meer dan 4 miljoen exemplaren van de nieuwe iPhone 4S verkocht zijn. Bovendien is iOS 5, 's werelds meest geavanceerde mobiele besturingssysteem, binnen vijf dagen na de release al door meer dan 25 miljoen klanten geïnstalleerd. Verder hebben ruim 20 miljoen klanten zich aangemeld voor iCloud, een baanbrekende reeks gratis cloudvoorzieningen waarmee materiaal automatisch en draadloos in iCloud wordt bewaard en naar al je apparaten wordt gepusht. iPhone 4S is al te koop in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Japan en het Verenigd Koninkrijk en zal vanaf 28 oktober in nog eens 22 landen verkrijgbaar zijn. Tegen het einde van dit jaar moet iPhone 4S in meer dan 70 landen verkrijgbaar zijn.

"Met meer dan 4 miljoen verkochte toestellen in het eerste weekend heeft iPhone 4S een vliegende start gemaakt. Dit is een record voor een telefoon, en twee keer zoveel als indertijd bij de iPhone 4", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. "iPhone 4S gaat in de hele wereld als zoete broodjes over de toonbank. En dankzij de combinatie met iOS 5 en iCloud is dit de beste iPhone ooit."

iPhone 4S is de indrukwekkendste iPhone tot nu toe. Hij heeft tal van nieuwe voorzieningen, zoals de dual-core A5-chip van Apple die voor geweldige prestaties en een perfecte weergave zorgt, een compleet nieuwe camera met geavanceerde optische technologie, 1080p video-opnamefunctionaliteit met HD-resolutie en Siri, een intelligente assistent die je gewoon vragen kunt stellen.

Beschikbaarheid
iPhone 4S is verkrijgbaar in een zwarte en witte uitvoering van 16 GB, 32 GB en 64 GB. Op 28 oktober zal iPhone 4S verkrijgbaar zijn in België, Denemarken, Estland, Finland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Mexico, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Singapore, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland.

Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. De jongste loot aan de innovatiestam van Apple is de iPad 2, die de toekomst van mobiele media en computers een gezicht heeft gegeven.

Perscontact :
Jurriaan Trommels
Apple
trommels_j@apple.com
06 53865628