Watersportverbond - KNWV

Nederlands Kampioenschappen Freestyle windsurfen

dinsdag 18 oktober 2011

De 16-jarige Rick Jendrusch uit Scharendijke kan zich Nederlands Kampioen Freestyle windsurfen noemen. Dit jaar werd het NK op het Lauwersmeer gehouden, ook was dit de afsluitende wedstrijd voor alle disciplines met de overall prijsuitreiking. Hieronder een kort verslagje van Rick.

Er was op het derde event dit jaar van het NK helaas weer geen wind. Er zijn een aantal tow-in races gedaan en daarbij ben ik tweede geworden achter Davy. Maar het belangrijkste was natuurlijk de uitslag van het Freestyle Windsurfen. Ik ben nu officieel Nederlands Kampioen Freestyle windsurfen bij de Jeugd onder 20! Daar ben ik echt heel blij mee. Het is de eerste keer dat ik Nederlands Kampioen wordt. Bij de volwassenen was ik derde achter Davy en Dieter en ook daar ben ik zeker erg blij mee!

En natuurlijk nog even een bedankje aan mijn sponsors in 2011. Zonder ondersteuning van Mystic, Starboard, Severne en Zeil-& Surfcentrum Brouwersdam was het zeker niet gelukt om Wereldkampioen en Nederlands kampioen bij de jeugd te worden in 2011. Een goede basis om volgend jaar de volledige PWA mee te varen bij de volwassenen.