Politie Noord- en Oost Gelderland

Nieuwe wijkagenten in IJsselstreek

IJsselstreek, 18-10-2011 o Dit najaar zijn er in het politiedistrict IJsselstreek enkele wijkagenten nieuw op de functie geplaatst. Ook zijn er twee nieuwe wijkagentfuncties bijgekomen. Het politiedistrict IJsselstreek beslaat de gemeenten Lochem, Zutphen, Voorst en Brummen.

Roos Kok is de nieuwe wijkagente van Voorst Noord en vervangt daarmee Jan de Gorter. Roos is in september gestart in haar wijk en heeft eerder gewerkt bij het politieteam in Epe.

Yilmaz Uluçay is in augustus wijkagent geworden van een gedeelte van de wijken Noordveen en Waterkwartier in Zutphen. Het gaat om de wijk Deventerweg Kwartier, Warnsveldseweg Kwartier en Schildersbuurt (Deze wijk is gelegen tussen de Paulus Potterstraat, Den Elterweg, Deventerweg, Coehoornsingel en Graaf Ottosingel). Yilmaz heeft eerder bij het politieteam in Elburg gewerkt. Henk Jan Bruntink start in november als wijkagent in Lochem.

Hij wordt wijkagent van het gebied Almen, Exel, Laren, deel Lochem West en Industrieterrein Lochem. René van der Vegte heeft dit gebied tijdelijk waargenomen. Henk Jan Bruntink werkte eerder op het politieteam Oost Gelre.

Nieuwe wijkagentfuncties
Naast de eerder genoemde roulatie zijn er ook drie nieuwe wijkagentfuncties bijgekomen. Het gaat om de functie van wijkagent Horeca & Evenementen, wijkagent Jeugd en wijkagent Instellingen. Dit zijn geen beleidsfuncties, maar wijkagentfuncties.

Richel Keuper is in oktober gestart als wijkagent Horeca en Evenementen. In het district zijn diverse evenementen (denk bijvoorbeeld aan Ground Zero) en de vier gemeenten voeren elk een eigen horecabeleid. De wijkagent zorgt voor de nodige afstemming tussen de politie en gemeenten als het gaat om horeca en evenementen. Hiervoor heeft Richel gewerkt op het politieteam in Doetinchem.

Bert Kroes is in september gestart als wijkagent Jeugd, Bert werkte hiervoor op het politieteam Oude IJsselstreek. In de IJsselstreek zijn veel jeugdigen. Als zij in aanraking komen met de politie, dan wil de politie dat contact graag éénmalig houden. De wijkagent Jeugd helpt mede te voorkomen dat jeugdigen in aanraking komen met de politie.

Theo Linthorst is gestart als wijkagent Instellingen. In de IJsselstreek zijn diverse instellingen. De wijkagent Instellingen is de verbinding tussen al die instellingen en alle wijkagenten in het district. Theo was eerder wijkagent van Leesten.