Politie Noord- en Oost Gelderland

49 bekeuringen tijdens grootschalige controle

Zutphen, 18-10-2011 o Op dinsdag 18 oktober heeft de politie, samen met belastingdienst, douane, ANWB, Koninklijke Marechaussee en het Verkeershandhavingsteam, gewerkt aan de verkeersveiligheid. Tijdens de grootschalige controle was er aandacht voor de gelanceerde campagne afleiding in het verkeer. In totaal werden er 49 bekeuringen uitgeschreven.

De controle startte rond 06.00 uur en werd rond 12.30 uur afgerond. Er zijn 49 bekeuringen uitgeschreven, waaronder voor roodlicht negeren, mobiel bellen, verkeerde verlichting, het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs of rijbewijs, verduisterde ruiten, het niet dragen van een autogordel, het rijden met te gladde banden, het rijden zonder verzekering, verlopen APK, geen gasdichte uitlaat hebben en het rijden met ingevorderd rijbewijs.

De aanwezige belastingdienst heeft wegens achterstallige belasting 18.000 geïnd en beslag gelegd op zes voertuigen.

Tijdens de controle heeft de politie, samen met de parketpolitie en Dienst Vervoer en Ondersteuning, aan huis achterstallige boetes geïnd. Zes personen konden de boete niet betalen en zijn ingesloten op het politiebureau. Vier mensen hebben de achterstallige boete betaald. De politie kijkt tevreden terug op de gehouden controles.

2011146937, 2011146937