Woonbond


Huurwijzer Online
Verkiezing Beste Huurdersorganisatie & Bewonerscommissie 2011 18-10-2011 Varende jaarvergadering voor huurders uit Urk

Huurdersvereniging de Bult uit Urk hield eind oktober al varend haar jaarvergadering. De jaarvergadering op het IJsselmeer markeerde een nieuwe en frisse start voor de huurdersvereniging.

Vroeg op een avond voer de MS de Zuiderzee de haven van Urk uit met 50 leden aan boord. De Bult vertegenwoordigt de huurders van 842 woningen van Patrimonium op Urk. Het huurderswerk was op een laag pitje komen te staan.
Maar het bestuur van de Bult raakte geïnspireerd door de druk bezochte ledenvergadering van Huurdersvereniging Ons Belang in de buurgemeente Lelystad. Daarna zocht het bestuur naar een manier om de opkomst van de jaarvergadering te verhogen.

Ze kozen voor een aantrekkelijke locatie en een aansprekend programma. De Woonbond heeft een quiz verzorgt met vragen over het `wat' en `hoe' in huurdersland. Daarnaast was er ruim aandacht voor de huurders om vragen over de woonsituatie met het bestuur van de Bult te bespreken. De opkomst was dan ook boven verwachting in vergelijking met eerdere jaren.

Uit de bijeenkomst kwam naar voren dat de verhuurder goed omgaat met klachten. De Bult richt zich daarom vooral op andere zaken rond het wonen zoals overlast van buren en overbodige rommel in de buurt. Om burenoverlast tegen te gaan werd het idee geopperd om in bepaalde wijken buurtmeesters aan te stellen die bewoners helpen communiceren.

Woonbondconsulent Saskia Lieon geeft een compliment aan het bestuur voor het organiseren van een vergadering in zo'n gezellige en ontspannen sfeer: `Het is leuk te zien dat wanneer je wat anders doet met een jaarvergadering dat dit resulteert in een hogere opkomst', zegt zij.

.