Gemeente Eindhoven

Kinderen adviseren wethouder Fiers bij inrichting van openbare ruimte Fitness voor ouderen, een muziektuin en een klimboom. Dat zijn een paar van de ideeën die kinderen van basisschool de BoschAkker afgelopen zaterdag gepresenteerd hebben aan wethouder Fiers. De presentatie was de afsluiting van een project dat onderdeel uitmaakt van `Groen Impuls'. De ideeën worden door de gemeente meegenomen bij de herinrichting van de openbare ruimte.

Tijdens het `Rondje Doornakkers' bezocht Wethouder Mary Fiers de Basisschool BoschAkker. Kinderen van groep 4 t/m 7 presenteerden hun ideeën voor een groenere buitenruimte waarbij spelen en ontmoeten centraal staat. Ideeën die genoemd zijn waren onder andere een doolhof met spelletjes, meer bloemen en ruimte voor de natuur, appelbomen, en een vijver met bankjes waar ouderen de eendjes kunnen voeren en de kinderen kunnen zien spelen. Rond kerst moet duidelijk zijn welke ideeën gerealiseerd kunnen worden. De kinderen zullen worden betrokken bij de aanleg hiervan.

Groen en stad

Het project met de kinderen maakt deel uit van `Groen en Stad' . Het doel van ' Groen en Stad' is het revitaliseren en vergroenen van de wijk. Hierbij worden spelen, bewegen en ontmoeten gecombineerd en staat gezondheid centraal.