Gemeente Voorschoten

Werk aan Korte Vlietkanaal

Vanaf half oktober start de provincie Zuid-Holland met voorbereidende werkzaamheden om de wachtplaatsen en geleidewerken, een constructie waarmee schepen worden afgeremd als ze een brug of sluis naderen, te vervangen. Dit gebeurt in het Korte Vlietkanaal bij de Hooghkamerbrug in Voorschoten en de Hoflandbrug en de Waddingerbrug in Leiden.

Vanaf begin november tot half december worden de wachtplaatsen daadwerkelijk vervangen. De werkzaamheden vinden vanaf het water plaats waardoor er voor de bewoners beperkte overlast is.

Eisen wachtplaatsen

De technische staat van de huidige afmeervoorzieningen en geleidewerken bij bruggen is matig tot zeer slecht. Hierdoor komt de bescherming van bruggen, kades en oevers in gevaar. De provincie vervangt de wachtplaatsen zodat deze weer voldoen aan de eisen die gelden voor voorzieningen langs provinciale vaarwegen.

Groot onderhoud

De bruggen in het Korte Vlietkanaal zijn onderdeel van een groot project. De provincie vervangt vanaf oktober 2011 tot het derde kwartaal 2012 de geleidewerken en wachtplaatsen voor beroeps- en recreatievaart. Dat gebeurt bij veertig bruggen en twee sluizen in de provinciale vaarwegen. Het gaat daarbij om werkzaamheden op de Oude Rijn, de Heimanswetering, het Aarkanaal, de Gouwe, het Korte Vlietkanaal, het Merwedekanaal en de Delftsche Schie.

Meer informatie: www.zuid-holland.nl/wachtplaatsen.
* 15 oktober 2011