Gemeente Duiven


Duiven, dinsdag 18 oktober 2011

Dé grootste schrijfwedstrijd van Gelderland

De gemeente Duiven ontwikkelt samen met andere gemeenten rond Arnhem culturele projecten onder de noemer Cultuurpact Rond Arnhem. Een nieuwe activiteit is de schrijfwedstrijd `Aan het woord!'. Inwoners van de gemeente Duiven kunnen meedoen aan deze activiteit.

`Aan het woord!' is dé literaire schrijfwedstrijd voor beginnende schrijvers uit Gelderland. Een ingestuurde tekst van maximaal 1000 woorden wordt beoordeeld door een deskundige jury. Alle genres zijn welkom: van verhalen tot gedichten, van columns tot songteksten. Deelname is mogelijk in zes regio's (zie website) en elke regio kent een eigen winnaar en prijsuitreiking.

Coaching

Vergroot de kans om te winnen en leg de eerste versie van je inzending voor aan een professionele schrijfdocent. In een persoonlijk gesprek of online coaching krijg je bruikbare tips en handige adviezen om je tekst te verbeteren. Wil je meer begeleiding? In elke regio vinden korte schrijfcursussen plaats waar een docent je van begin tot eind coacht bij het schrijven van je tekst.

Meedoen of meer weten over de schrijfwedstrijd? Surf dan snel naar www.aanhetwoord.nu. Op de website staat meer informatie over de data en tijden van de coaching en cursussen. Deadline voor de inzendingen is 14 november 2011.

Prijsuitreikingen

Half december vinden de prijsuitreikingen plaats in de diverse regio's. De winnaar ontvangt EUR 250,- en krijgt een driedelige masterclass aangeboden waarin een ervaren redacteur hem of haar verder begeleidt bij het ontwikkelen van het schrijverschap.

Neem deze uitdaging aan en schrijf mee!

Contact

T: (0316) 27 91 11 F: (0316) 27 92 79 E: gemeente@duiven.nl