Gemeente Dronten


Website Dronten online

18-10-2011

Vanmiddag gaat de website van de gemeente Dronten online. De website werd zaterdag 8 oktober jl. uit de lucht gehaald, nadat bekend werd gemaakt dat de externe server, waarop de website draaide, lek was.

De afgelopen week is gebruikt om de nieuwe website versneld in de lucht te krijgen. De website die nu live gaat, is nog niet volledig. Zo zijn onder andere de e-formulieren nog niet beschikbaar. Dit heeft te maken met het opnieuw aanvragen voor certificaten voor DigiD. Hierdoor is het voorlopig nog niet mogelijk om de bestaande digitale producten online aan te vragen. Er wordt volop gewerkt om de dienstverlening ook via onze website volledig toegankelijk te maken.

De verwachting is dat het nog 3 tot 5 weken duurt voordat genoemde producten online kunnen worden aangevraagd. Tot die tijd kunnen inwoners hiervoor terecht in het gemeentehuis.

De gemeente Dronten heeft intensief contact met de VNG en andere gemeenten, die in dezelfde situatie verkeren, over de veiligheidsproblemen en de nieuwe website. Samen met VNG en de gemeenten wordt bekeken op welke wijze de beveiliging van gemeentewebsites extra getoetst kan worden.