Netwerken tussen hoge golven

Persbericht van Stichting Race Of The Classics

Netwerken tussen hoge golven: de deelnemende bedrijven aan de Race of the Classics for Young Professionals editie 2011 zijn bekend!

Circa 680 Young Professionals laten een week lang hun bureau en baas in de steek en gaan onder het mom van 'netwerken' en 'kennismaken' met hun bedrijf op een klassiek zeilschip deelnemen aan de Race of the Classics for Young Professionals editie 2011.

De 6e editie van het evenement zal plaatsvinden van dinsdag 18 oktober t/m 23 oktober. De stichting achter het evenement heeft als doel het behoud van het varend erfgoed, kennismaking met de traditionele zeilvaart en Young Professionals met elkaar in contact brengen. In de praktijk komt dit neer op: het voorblijven van de directe concurrent, weinig slaap, samenwerken, gezelligheid aan boord en op de wal en natuurlijk: het winnen van de REES zoals de Race of the Classics in de volksmond wordt genoemd.

De Young Professionals, allen werkzaam bij toonaangevende (inter)nationale bedrijven, monsteren op dinsdag 18 oktober in de Veerhaven te Rotterdam aan op 'hun' schip. Nadat de bedrijfsvlag in de mast is gehesen kan de kickoff-party van start. Op woensdag 19 oktober vaart de vloot, na een showstart voor de Erasmusbrug, richting open zee. Wanneer de eerste professionals groen en geel over de reling hangen of hun kooi opzoeken is het tijd voor de officiële start. Afhankelijk van het weer varen de schepen een wedstrijd naar Ipswich (UK), Brugge (BEL) of Den Helder. Op zondag 24 oktober finishen de aanstaande topmanagers, enige kilo's lichter, op het IJ in Amsterdam. Aldaar zal het evenement worden afgesloten met een spetterend eindfeest.

Het animo voor deelname aan het evenement was groter dan ooit. Caroline Verveld, secretaris van het Organizing Committee: "Het aantal geïnteresseerde bedrijven bereikte dit jaar een recordhoogte: ruim 49 bedrijven toonden interesse. Na afloop van de eerste informatiebijeenkomst kon de Organisatie uiteindelijk rekenen op 31 officiële inschrijvingen. Eveneens een record!"

Vanwege de capaciteit in de beoogde havens alsmede de capaciteit van de locaties aan wal kunnen er maximaal 24 schepen, en daarmee 24 bedrijven, deelnemen aan het evenement.

De deelnemende bedrijven aan de Race of the Classics for Young Professionals editie 2011:

ABN Amro, Achmea, AkzoNobel, Bouwfonds, Clifford Chance, Delta Lloyd, DSM, Houthoff Buruma, Imtech, KPMG, KPN, Min. van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Procter & Gamble, Philips, Rabobank, Shell, SNS Reaal, Stork, T-Mobile, TNT, Unilever, Van Lanschot, Vopak en Koninklijke Marine.

Volgens Heleen Esser, voorzitter van het Organizing Committee vormen de geselecteerde bedrijven een goede afspiegeling van de BV Young Professionals Nederland: "voor de Organisatie is het tevens van belang dat zoveel mogelijk sectoren vertegenwoordigd zijn op het evenement, de huidige deelnemende bedrijven zorgen voor een goed evenwicht hierin".

Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot de grootste zeilrace op klassieke zeilschepen in Nederland.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://www.rotcyp.nl
Organisatie info:

Stichting Race Of The Classics

Voor meer inform atie over de ROTC YP 2011:
interviews, reportages, nieuws of fotomateriaal, neem contact op met:

Justin Tans - 06-23 20 78 05 - www.rotcyp.nl - pers@rotcyp.nl