Ingezonden persbericht


Herfstvakantie in Teylers Museum
Nieuwsbrief Teylers Museum, 12-10-2011

Tekenworkshops & masterclasses
Campaign for drawing
18 t/m 23 oktober

Iedereen kan tekenen! Dat is het idee van de Campaign for drawing die in Engeland al jaren een groot succes is.

In de Herfstvakantie nodigen Teyler en Oneindig Noord-Holland bezoekers uit om te kijken, tekenen en ontdekken in de sfeervolle zalen van het museum. David Bade, Ans Markus, Henk Schiffmacher en Joost Veerkamp geven masterclasses. Kunstenaar Roos van Haaften begeleidt de workshops.

De workshops en masterclasses zijn gratis (excl. museumentree) en voor alle leeftijden. Voor ¤ 3,50 is een leuk tekenboek te koop in de museumwinkel. Kijk hier voor het volledige programma.

Experimenteren in het Lab
18 t/m 21 oktober, 10.45 - 16.45 uur

Waan je deze herfstvakantie een echte onderzoeker in ons Lab. Je kunt experimenteren met licht, kracht, geluid en elektricitreit. Tot de vonken er vanaf vliegen!

Claude Lorrain geopend

Henri Loyrette, directeur van het Louvre, en filosoof Désanne van Brederode openden op woensdag 28 september de grote tentoonstelling van de 17de-eeuwse kunstenaar Claude Lorrain. Het is de eerste overzichtstentoonstelling ooit van Claude Lorrain (ca. 1600 - 1682) in Nederland.

Dagblad Trouw noemde Claude Lorrain al een "sublieme tentoonstelling", NRC schreef over een "prachtige tentoonstelling" met "verbluffende tekeningen".

Op www.claudelorrain.nl leest u meer over de tentoonstelling en de kunstenaar.

Herfst in het Boekenkabinet

De herfst is hét seizoen van de paddenstoelen. Hun pracht en veelvormigheid zijn vanaf 14 oktober in het Boekenkabinet te bewonderen. De boeken dateren uit het begin van de 17de tot het begin van de 20ste eeuw.

Spaarne 16
2011 CH Haarlem
T 023 516 09 60
F 023 534 20 04
info@teylersmuseum.nl www.teylersmuseum.nl

Bereikbaarheid
Te voet: vanaf station Haarlem circa 10 minuten lopen via Jansweg, Jansstraat, Korte Jansstraat, Bakenessergracht en Spaarne. Parkeren: parkeergarage de Appelaar (naast het museum).

Meer informatie
<..>www.teylersmuseum.nl of info@teylersmuseum.nl