Dura Vermeer

Den Haag - 18 oktober 2011

Feestelijke start bouw project Marco Polo

Met de stort van beton is door Dura Vermeer Bouw Leidschendam, Vestia Nootdorp, Stichting Woonformatie Ypenburg en leerlingen van SBO Het Avontuur, toekomstige gebruikers van de school, op feestelijke wijze het startschot gegeven voor de bouw van het project Marco Polo in de wijk Ypenburg in Den Haag.

Dit bijzondere project bestaat uit 103 appartementen, een parkeergarage, een basisschool met gymzaal en commerciële ruimten.

Wensen van kinderen
De kinderen van SBO Het Avontuur hebben tijdens de start bouw hun wensen uitgesproken en op papier gezet. Enkele wensen waren een gymzaal in het gebouw en een zwembad in het complex. Alle wensen van de kinderen zijn in het beton gestort.

Marco Polo
Naast het stadsdeelkantoor Leidschenveen-Ypenburg verrijst binnen afzienbare tijd één van de laatste gebouwen van deelplan 19. Dura Vermeer Bouw Leidschendam heeft in opdracht van Stichting Woonformatie Ypenburg het gebouw ontwikkeld en gaat het ook realiseren. Vestia Nootdorp gaat het complex beheren.

De school
De school ligt boven de half verdiepte parkeergarage voor 99 (privé-)parkeerplaatsen en omsluit door zijn U-vorm het speelplein. De toekomstige parkeergarage is te bereiken vanaf de Brigantijnlaan. Basisschool Het Avontuur, die momenteel gehuisvest is aan de Startbaan in Ypenburg, zal medio 2013 haar intrek nemen in de nieuwe school in deelplan 19.

Commerciële ruimte
De circa 750 m2 commerciële ruimte is bestemd voor detailhandel en maatschappelijke of zakelijke dienstverlening.

De oplevering vindt in de zomer van 2013 plaats.
---