Gemeente Best

Behandeling omgevingsvergunning in Best voortaan digitaal

17-10-2011

Het zal de meesten van u niet zijn ontgaan dat de wetgeving rondom bouwen, milieu, kappen van bomen, afwijken bestemmingsplannen et cetera per 1 oktober 2010 is gewijzigd. Vanaf het invoeringsmoment van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) kunt u aanvragen voor een omgevingsvergunning digitaal indienen. Dat geldt ook voor de pre-adviezen of conceptaanvragen. Deze pre-adviezen kunt u via het landelijke Omgevingsloket (ook wel OLO genoemd) indienen. Per maandag 17 oktober 2011 verwerkt de gemeente Best alle aanvragen voor een omgevingsvergunning digitaal.

Bij voorkeur digitaal aanvragen
Nu wij de vergunningsaanvragen digitaal verwerken, verzoeken u om ook uw aanvraag zoveel mogelijk digitaal in te dienen: dat bespoedigt de doorlooptijd. Digitaal aanvragen kan via www.omgevingsloket.nl.

Het blijft mogelijk om een aanvraag op papier in te dienen, maar de behandeling daarvan kan wel wat meer tijd in beslag nemen. Als dat nodig is kunnen medewerkers van de gemeente u helpen met het invullen van uw aanvraag. Omdat daar wel enige tijd mee gemoeid is, kunt u hiervoor het beste een afspraak maken via het algemene (0499) 360 911.

Vergunning nodig of niet? Doe de vergunningcheck!

Op de website omgevingsloket.nl kunt u uw vergunningsaanvraag indienen, maar ook u kunt daar ook eerst een vergunningcheck doen. Dan kunt u snel zien of u voor uw activiteit een vergunning nodig hebt. Twijfelt u? Dan adviseren wij u contact op te nemen met een medewerker van de afdeling Uitvoering, Vergunningen van de gemeente, bereikbaar via (0499) 360 911.

Meer informatie
Op deze website vindt u meer informatie over het digitaal aanvragen van een vergunning bij Digitale balie > Omgevingsvergunning.
---