95Match nieuw concept voor kwalificatie en opleiding in de logistiek.

Persbericht van CASE Builders

De Tilburgse Logistiek opleider De Coninck B&M bv, de Sittardse HR Innovator CASE Builders en betrokken regionale ROC's hebben "95Match" ontwikkeld. 95Match is een accreditatie- en opleidingsmethodiek die naadloos aansluit bij de vakbekwaamheideisen en verplichte nascholing voor beroepschauffeurs zoals die nu conform Code 95 door de Europese overheid gesteld worden. Ze verzekert hierbij echter ook de werkgever en beroepschauffeur van een optimaal en competentiegericht opleidingsresultaat bij een minimale inzet van tijd en middelen.

95Match bepaalt in een online platform, via een uitgebreid maar doordacht assessment, de persoonlijkheidskenmerken, algemene competenties en vakinhoudelijke competenties van de individuele beroepschauffeur en matcht deze tot in detail volautomatisch met de eisen die conform Code 95 aan de chauffeur gesteld worden. Het resultaat is een matchrapport dat de opleidingsbehoefte van de beroepschauffeur precies in kaart brengt. Op deze wijze is opleiden "op maat" geen holle frase meer, maar een werkwijze die niet alleen de kwaliteit van de opleiding sterk verbetert (er kan meer aandacht besteed worden aan onderwerpen die de betrokken chauffeur minder beheerst) maar die ook sterk kostenbesparend werkt.

Om het theoretisch gedeelte van de nascholing te ondersteunen zijn in 95Match zowel een e-learning component als een project-portfolio opgenomen. De beschikbare e-learning modules, onder andere ontwikkeld in samenwerking met de betrokken ROC's, komen beschikbaar op basis van de resultaten van het assessment. Ze zijn doelgericht, eenvoudig van opzet en begrijpelijk voor elke Nederlandstalige beroepschauffeur. Het project-portfolio ondersteunt hen bij het online vastleggen van resultaten en verworven kennis. Voordeel is dat in het kader van "een leven lang leren" de aangeboden lesstof en het project-portfolio online beschikbaar blijven.

95Match is niet alleen voor de beroepschauffeur een innoverende manier om aan de vakbekwaamheidseisen conform Code 95 te kunnen voldoen. Het biedt de werkgever inzicht in de groeipotentie van medewerkers, handvatten voor een competentiegericht HR beleid, een grotere efficiency en besparingen in tijd en geld.

Links:
http://www.case-builders.com

Noot voor redacties


CASE Builders



Razende Robot Reporter