Business Wire en AFP-Services tasten samen de markt af wat betreft videoproductiediensten voor de bedrijfswereld in Zuid-Europa

PARIJS--(BUSINESS WIRE)-- 20111018 --

Vandaag is aangekondigd dat Business Wire en AFP-Services, een dochteronderneming van het wereldwijd vertegenwoordigde persbureau Agence France-Presse, samen een pilotproject hebben opgestart om de markt af te tasten naar de mogelijkheden met betrekking tot diensten omtrent bedrijfsfotografie en videoproductiediensten voor de bedrijfswereld in Zuid-Europa.

De overeenkomst is een uitbreiding van de langdurige en unieke distributierelatie tussen deze internationaal vooraanstaande aanbieders van zakelijk nieuws. Business Wire is de enige commerciële nieuwsdienst die, naast toegang tot het platform AFP Mobile, ook toegang heeft tot de distributienetwerken van AFP in Europa, het Stille Oceaangebied (Azië), Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika. AFP-abonnees kunnen de persberichten van Business Wire raadplegen in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Portugees en Arabisch.

Deze overeenkomst stelt de klanten van Business Wire in staat om voor commerciële doeleinden te bouwen op de expertise van de fotografen, cameraploegen en multimedia-experts van AFP-Services. Business Wire zal hierbij dienen als aanspreekpunt voor de klanten, terwijl het professionele personeel van AFP-Services verantwoordelijk is voor alle aspecten met betrekking tot projectcoördinatie en -productie.

AFP-Services wordt internationaal erkend als leider op het gebied van videoproductie. Dit wordt gestaafd door de competitieve opdrachten die onlangs werden binnengehaald van alom gekende, prestigieuze organisaties zoals de Europese Unie, de Verenigde Naties en de Olympische Spelen.

"Video is tegenwoordig een onmisbaar element bij bedrijfs-, beleggings- en marketingcommunicatie en daarom bieden we onze klanten met trots toegang tot AFP-Services, één van de meest gerespecteerde videoproductiediensten binnen de sector," zei Gregg Castano, voorzitter van Business Wire, tijdens de bekendmaking vandaag. "Onze klanten zullen kunnen profiteren van de ervaring en wereldwijde middelen van AFP-Services, in combinatie met de befaamde klantendienst van Business Wire. We hebben de lat veel hoger gelegd wat betreft de kwaliteit en dienstverlening."

"Business Wire is de perfecte partner om AFP-Services te helpen bij het uitbreiden naar de bedrijfssector," zei Jonathan Dillon, Managing Director van AFP-Services. "We kijken ernaar uit om dezelfde kwalitatief hoogstaande producties en het voortreffelijke niveau te bieden aan nieuwe doelgroepen."

Over AFP-Services:

AFP-Services, een dochteronderneming van AFP, opgericht in 2004 met hoofdzetel in Parijs, verleent haar expertise als persbureau aan de wereld van bedrijfsvideo en -fotografie. Met een wereldwijd netwerk van hoogopgeleide en zeer ervaren videoreporters en fotografen maakt AFP-Services handig gebruik van haar kwaliteiten als persbureau, in combinatie met de snelheid, relevantie en toegankelijkheid van een nieuwsdienst om zo originele, boeiende en doeltreffende inhoud te creëren die ervoor zorgt dat haar klanten opvallen ten opzichte van hun concurrentie.

Over Business Wire:

Business Wire, een Berkshire Hathaway-onderneming, viert haar 50ste verjaardag in 2011 als de wereldleider voor wat betreft de verspreiding van persberichten en wettelijke openbaarmaking. Professionals op het gebied van public relations en investeerderrelaties vertrouwen op Business Wire voor zowel algemeen als specifiek marktbereik. Als erkende disclosure service in de Verenigde Staten, Canada en een tiental Europese landen houdt Business Wire zich ook bezig met XBRL-tagging, het formatteren van documenten en het reglementair indienen in de EDGAR-, SEDAR- en andere systemen. Business Wire voorziet ook in het online hosten van newsrooms en het verlenen van integratiediensten, alsook het optimaliseren van zoekmachines, mobiele distributie en gedetailleerde peiling van ieder persbericht. Haar gepatenteerde NX-leveringsplatform voorziet in het plaatsen van volledige teksten met Business Wire-inhoud op nieuwssystemen en websites in zo goed als elk land of elke taal. Dankzij 31 kantoren verspreid over de hele wereld biedt Business Wire plaatselijke diensten en een globaal bereik.

Ontdek meer op BusinessWire.com en de BusinessWired blog; volg updates op Twitter: @businesswire of op Facebook.

Klik hier om in te schrijven op Mobile Alerts for Business Wire.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Press contact AFP/AFP-Services:
Maud Forlini
Tel : +33 (0)1 40 41 81 12
maud.forlini@afp.com
of
Press contact Business Wire:
Neil Hershberg
Tel: +1-212-752-9600

Neil.Hershberg@businesswire.com