Ingezonden persbericht


Ahrend en Igluu openen gezamenlijke vestiging

voor duurzaam en flexibel werken in Eindhoven


* Igluu en inrichter Ahrend samen in flexibele werkplekken
* Eerste gezamenlijke vestiging in Eindhoven is open vanaf 18 oktober 2011
* Volgende stap in Het Duurzame Nieuwe Werken: bedrijven delen faciliteiten
* Meer netwerkmogelijkheden en lagere huisvestingskosten

Amsterdam/Eindhoven, 10 oktober 2011 - Op dinsdag 18 oktober 2011 openen inrichter Ahrend, marktleider in de Benelux, en Igluu, aanbieder van flexibele werkplekken, hun eerste gezamenlijke flexwerkvestiging in Eindhoven. Deze is gevestigd in de monumentale Philips Lichttoren in Eindhoven.

De Lichttoren, een voormalige gloeilampenfabriek van Philips, ligt tegenover het Centraal Station en dicht bij winkel- en restaurantfaciliteiten. In deze vestiging komen zo'n tachtig gedeelde werkplekken, 'office units', vergader- en loungeruimtes. De start is nu al veelbelovend: zodra Igluu haar deuren opent, gaan ruim dertig ondernemers en enthousiaste kenniswerkers van organisaties als Ahrend, EPEA, Duurzaam Eindhoven en Slim Renoveren direct gebruik maken van de flexibele kantooromgeving.

Ahrend en Igluu hebben een vergelijkbare visie op werken in de toekomst, waarbij mensen zich steeds vaker laten leiden door een gezondere balans tussen werk en privé. Flexibele en duurzame kantoorfaciliteiten - op een aantrekkelijke locatie, dicht bij huis - sluiten daar naadloos op aan.

Remon van Rijn, Marketing- en Communicatiemanager van Ahrend, licht toe: ' Het Duurzame Nieuwe Werken doe je voortaan met andere organisaties samen, in één gebouw. Medewerkers van organisaties, zzp'ers, kenniswerkers: iedereen is welkom. Zij komen in contact met mensen van andere organisaties en uit andere disciplines. Dat betekent dynamiek, ondernemerskansen en kruisbestuiving.'

Igluu heeft als pionier op het gebied van gedeelde kantoorfaciliteiten inmiddels een ruime ervaring opgebouwd. Bert Franse (mede-oprichter Igluu): 'Wij weten inmiddels uit de praktijk hoe je ervoor zorgt dat kenniswerkers zich thuisvoelen en ook werkelijk de toegevoegde waarde van ons concept ervaren; ontspannen werken in een representatieve en inspirerende omgeving. Dat, gekoppeld aan onze ambitie om flink te groeien, heeft Ahrend ertoe doen besluiten met ons in zee te gaan.'.

Ahrend is al jaren specialist op het gebied van Het Duurzame Nieuwe Werken (HDNW). De inrichter adviseert organisaties hoe zij substantieel kunnen besparen op huisvestingskosten en hun medewerkers gemotiveerder en productiever kunnen maken. Remon van Rijn: 'Als marktleider kent Ahrend de praktijk als geen ander. Wij komen immers bij honderden bedrijven en organisaties over de vloer om over HDNW te praten en te adviseren, zien hoe inrichtingsoplossingen werken en krijgen rechtstreekse feedback over de wijze waarop het interieur bijdraagt aan het realiseren van organisatiedoelstellingen.'

Peter-Paul Hendrikx (managing director Ahrend Inrichten): 'Voor Ahrend is deze nieuwe vestiging in Eindhoven bovenal een praktijkvoorbeeld van onze visie op Het Duurzame Nieuwe Werken. Een vestiging van waaruit we onze klanten in de regio kunnen bedienen en waar bezoekers de modernste HDNW-omgeving kunnen zien of er komen werken, overleggen of ontmoeten. Onze huidige en toekomstige klanten zijn van harte welkom om zich in Eindhoven te oriënteren, zowel conceptueel als op het niveau van producten en diensten. Iedereen kan deze zelf in de praktijk ervaren, door ter plekke gebruik te maken van de faciliteiten.'

Igluu

Kenniswerkers werken graag in een kwalitatief hoogwaardige omgeving op aansprekende locaties, met uitstekende faciliteiten en sfeer. Dat inzicht leidde in 2008 tot de oprichting van Igluu, een onderneming van voormalig management- en ICT-consultants Bert Franse, Michiel Morks en Jeroen Riedstra. In maart 2009 opende de eerste Igluu-vestiging haar deuren in Utrecht. In februari 2010 volgde de vestiging in Den Haag. Igluu wil uitgroeien tot een landelijk netwerk. Daarbij kiest Igluu voor centraal gelegen locaties, midden in de gezellige dynamiek van de binnenstad en makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Ahrend

Koninklijke Ahrend NV richt - samen met klanten, architecten en andere partners - omgevingen in waar mensen worden gestimuleerd tot optimale prestaties. Ahrend zorgt ervoor dat mensen professioneel, plezierig en productief kunnen werken en leren in mooie, functionele en duurzame werk-, leer- en leefomgevingen. Ahrend wil duurzaam zijn in alle betekenissen van het woord en richt haar bedrijfsvoering in volgens het Cradle to Cradle-gedachtegoed, met als doel geen afval meer te produceren. Het assortiment van Ahrend als ontwerper en producent van herkenbaar, tijdloos 'Dutch Design'-meubilair omvat stoelen als Ahrend 2020 (Paul Brooks), Ahrend 380 van Ineke Hans, de Ahrend Kaigan 'strandstoel' van Marijn van der Poll, Ahrend 250 (Frans de la Haye) en de legendarische Revolt van Friso Kramer, wereldwijd toegepaste tafels als Mehes en Ahrend 500, en vele andere bekroonde stoelen, tafels en opbergsystemen. Bezoek voor meer informatie de site: www.ahrend.com.

Evenement: opening gezamenlijke flexwerkvestiging Ahrend en Igluu

Datum: dinsdag 18 oktober 2011

Tijd: vanaf 15.30 uur

Plaats: Lichttoren 32, 5611 BJ Eindhoven

Het programma ziet er als volgt uit:

15.30 uur inloop

16.00 uur start workshops

18.30 uur officiële opening

19.00 uur netwerkborrel

21.00 uur einde