Gemeente Lochem


Inloopavond reconstructie Holterweg

De Holterweg in Laren tussen de Dorpsstraat en de Markeloseweg is toe aan onderhoud. Het asfalt en de verlichting zijn in slechte staat en het riool moet worden afgekoppeld en verbeterd. De gemeente heeft nu schetsontwerpen klaar met een voorstel voor de inrichting van de weg. Dit voorstel kunt u bekijken tijdens een inloopavond op 18 oktober tussen 18.30 en 20.30 uur in restaurant 't Langenbaergh. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Tijdens deze inloopavond kunnen de bewoners en geïnteresseerden de tekeningen bekijken en vragen stellen aan medewerkers van de gemeente. Er wordt geen centrale presentatie gehouden; u kunt vrij binnen komen lopen.

Werkzaamheden
Vanaf eind 2011 wordt de Holterweg voorzien van een regenwaterriool, nieuwe verlichting en nieuwe verharding. Om de Holterweg een meer dorpskarakter te geven wordt het asfalt tussen de Dorpsstraat en Molenveld vervangen door straatstenen. Daarnaast worden de inritten beter vormgegeven en komen er op de kruispunten met de Laarkamp en Molenveld plateau's. De weg wordt ook iets smaller en voorzien van fietssuggestiestroken om de veiligheid voor de fietsers te vergroten. Op het wegvak tussen Molenveld en de aansluiting met de Markeloseweg komt wel weer asfalt maar dan ook met rode fiets suggestiestroken. Het kruispunt met de Markeloseweg wordt verbeterd en het voorsorteer vak dat er nog ligt vanaf de noordkant wordt weggehaald waardoor een rustig verkeersbeeld ontstaat.

Deze verschillende onderhoudswerkzaamheden wil de gemeente graag in één keer aanpakken zodat de overlast zoveel mogelijk wordt beperkt. Uiteraard gaat de uitvoering gefaseerd plaatsvinden. Vervolg
Na de inloopavond worden waar mogelijk en gewenst de reacties en verzoeken verwerkt tot een definitief plan. Na het aanpassen van het plan wordt het werk voorbereid en aanbesteed. Zodra de aannemer bekend is komt er nog een tweede informatieavond waarbij de direct betrokkenen worden geïnformeerd over de uitvoering en de bereikbaarheidsaspecten.

Informatie
Bent u niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn tijdens deze avond en heeft u toch een vraag dan kunt u contact opnemen met Frits Kranenburg van de gemeente Lochem. Hij is bereikbaar via het centrale telefoonnummer (0573) 28 92 22.