Ingezonden persbericht


Persbericht
Natura Docet - Provinciaal Natuurhistorisch Museum Denekamp

Herfstvakantie 2011 - Werken en wandelen in de natuur
* Familie-excursie naar het heideveldje Grensweg / Almelo-Nordhorn Kanaal dinsdag 18 oktober en donderdag 20 oktober 2011, 13.30 uur

In het museum Natura Docet is veel te leren en te zien over de wonderen van de natuur. Maar, buiten, in de natuur beleef je het beste wat er allemaal groeit en rondkruipt en een lekker plekje om te leven zoekt. Iemand die daar heel over kan vertellen is Jos Bruns. Hij zorgt voor de museumtuin van Natura Docet maar ook voor het heideveldje aan de Grensweg in Denekamp bij het Almelo-Nordhorn Kanaal. Zijn schapen houden de planten lekker laag maar nu groeien er teveel kleine boompjes tussen de heide door. Wie komt Jos helpen in de herfstvakantie?

Op dinsdag- en donderdagmiddag 18 en 20 oktober start vanaf het parkeerterrein van Natura Docet om 13.30 uur een bijzondere familie-excursie. Samen met Jos gaat iedereen achterelkaar in de auto naar een plek in de buurt van het heideveldje. Jos legt daar uit wat er gaat gebeuren en waarom het belangrijk is om de heide goed bij te houden. Groot en klein wandelt samen naar het veld en de kinderen gaan aan het werk. Na ongeveer 20 minuten volgt nog een wandeling door het bos richting het kanaal. Onderweg wordt er gezocht naar de fenomenen van de herfst zoals paddenstoelen, spinnenwebben en mooie herfstkleuren. Tussen 15.30 en 16.00 uur zijn we weer terug in het museum en staat er iets te drinken klaar.

Omdat er per datum 20 personen kunnen deelnemen moet er vooraf gereserveerd worden. Dit kan via 0541 - 351325 en info@naturadocet.nl. De middag is bedoeld voor kinderen van de basisschool die al goed een wandeling kunnen maken. Denk aan stevig schoeisel en warme kleding. De kosten voor deze bijzondere familie-excursie bedragen de entree tot het museum met ¤ 1,50 extra. Kaarten moeten voorafgaand aan de wandeling tijdig afgehaald worden bij de entreebalie van het museum.


---




Ingezonden persbericht