Ingezonden persbericht


**Persbericht**

Bethesda kiest voor software van Medicore
Het beste ziekenhuis van Drenthe is per 1 januari 2012 gegarandeerd DOT-PROOF

Medicore gaat aan het Bethesda ziekenhuis de medische software leveren voor het administratieve proces van registratie en facturatie van DBC's (diagnose behandel combinaties). Het ziekenhuis te Hoogeveen en de leverancier van medische informatiesystemen en EPD's hebben onlangs de overeenkomst getekend.

De keuze voor de software van Medicore betekent dat het Bethesda ziekenhuis op tijd in staat is DBC's op de nieuwe manier te registreren en factureren. Vanaf 1 januari 2012 is deze nieuwe wijze van registreren (DOT) verplicht voor alle verzekerde zorg in Nederland. De keuze voor Medicore was onder meer ingegeven door de koploperspositie die het de afgelopen jaren heeft ingenomen op het gebied van DBC-software. Ook bij de omschakeling naar de DBC nieuwe stijl, DOT, is sprake van een voortrekkersrol van de bouwer van medische software uit Utrecht.

In de aanloop naar deze samenwerking was het Bethesda ziekenhuis zeer onder de indruk van de professionele aanpak en de kennis van Medicore. De wijze waarop Medicore haar software naadloos kan laten aansluiten op onze bestaande systemen spreekt bovendien aan. De omschakeling moet in korte tijd gebeuren. Het Bethesda ziekenhuis is om deze reden gebaat bij een degelijke aanpak en software die de stabiliteit van onze systemen garandeert.

"Op dat vlak heeft Medicore zich inmiddels bewezen", beaamt algemeen directeur van Medicore Boris Hololtcheff. "Daarnaast is onze software modulair opgebouwd. Ziekenhuizen kunnen bijvoorbeeld instappen bij DBC/DOT en later besluiten gebruik te maken van het medisch dossier van ons EPD of uitbreiden met een zorgportaal voor online klantcontact. Ook onze logistieke modules zijn interessant voor ziekenhuizen. Zo is er op dit moment veel interesse in onze afsprakensystemen. Onze oplossing voor het ingewikkelde afspraakvraagstuk van zorginstellingen met meerdere specialisten op meerder locaties is uniek."

Het Bethesda ziekenhuis werd uitgroepen tot het beste ziekenhuis van Drenthe (Dr. Yep en Dagblad van het Noorden), scoort goed in de AD Ziekenhuis top 100 en wordt gelauwerd door Elsevier en het Roland Berger Onderzoek. De 1.000 medewerkers werken gezamenlijk aan de beste zorg voor de regio Hoogeveen. Het algemene ziekenhuis neemt jaarlijks bijna 10.000 patiënten op.

Medicore is een snel groeiende specialist in het ontwikkelen en onderhouden van unieke webbased software applicaties voor de geestelijke en somatische gezondheidszorg met medewerkers in Nederland (80) en India (30). Medicore is marktleider op de markt voor medische software en EPD's voor ZBC's (Zelfstandige Behandelcentra) en heeft een stevige positie bij GGZ-instellingen en -praktijken. De softwareoplossingen van Medicore dragen bij aan procesverbetering, zodat haar klanten zich volledig kunnen richten op de zorg.

**einde persbericht**


Noot voor redacties

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht