Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 18 oktober 2011

trends to brands top 100

inspelen op trends en ontwikkelingen

Trendslator en NIBAA Institute presenteren de trends to brands top 100. De T2B100 is geen lijst van 100 trendy merken maar een overzicht van merken die relevant en actueel blijven door op tijd in te spelen op trends en ontwikkelingen.

Apple aanvoerder van de top 100
De lijst wordt aangevoerd door Apple. De top 10 bestaat verder uit Albert Heijn, Google, HEMA, Facebook, H&M, IKEA, Nike, Fiat 500 en Dove. Het zijn merken van bedrijven die erin slagen om vanuit een sterke identiteit en krachtige visie mee te veranderen met de tijdgeest. Daarmee hebben ze volgens trend- en brandwatchers een plaats veroverd in de harten en hoofden van consumenten. Merken op het gebied van media en technologie en retail domineren. Opvallend is ook dat merken waarmee uitdrukking wordt gegeven aan maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid, zoals Kuyichi, Starbucks, ASN Bank en Ben & Jerry's, hoge posities in de top 100 innemen.

trend en brand management
De lijst van 100 merken werd samengesteld op basis van 5 jaar MOOD©-onderzoek door Trendslator naar de stemming in de markt, bij de consument en in de maatschappij. Het onderzoek naar de trends to brands top 100 werd uitgevoerd door middel van crowdsourcing via Twitter, Facebook en LinkedIn. Een panel van 12 experts op het gebied van trend en brand management volgde de activiteiten nauwlettend en voorzag ze van commentaar.

#T2B100
Bij het onderzoek werden criteria gehanteerd als: geeft het merk de tijdgeest goed weer, wordt door in te spelen op trends met dit merk meerwaarde gecreëerd voor consument en producent, wordt er een goede balans gevonden tussen de veranderlijkheid van de omgeving en de consistentie van de eigen identiteit? Doel van het onderzoek was om inzicht te krijgen in de meerwaarde van trend en brand management voor bedrijven. De trends to brands top 100 kan worden gevolgd en gedeeld op www.trendstobrands.nl en op Twitter. De hashtag is #T2B100.

EINDE PERSBERICHT