Gemeente Nijmegen

persbericht

18 oktober 2011

Nieuw fietspad voor Kerkenbos

Bedrijventerrein Kerkenbos wordt binnenkort ontsloten door een nieuw fietspad dat de Wijchenseweg met de Smalle Steeg verbindt. Met het nieuwe fietspad wordt een alternatief geboden voor twee fietspaden die begin 2010 als gevolg van inbraken en vandalisme op het bedrijventerrein aan de openbaarheid werden onttrokken.

Op 24 februari 2010 besloot de Nijmeegse gemeenteraad tot de onttrekking van twee fietspaden aan de openbare ruimte op het bedrijventerrein Kerkenbos. Aanleiding hiervoor was een reeks inbraken en vandalisme op het bedrijventerrein. De fietspaden die begin 2010 werden afgesloten vormden een ideale vluchtroute voor inbrekers en vandalen.

Na de zomer van 2010 bleek dat de afsluiting van de fietspaden wezenlijk heeft bijgedragen aan de vermindering van vandalisme en criminaliteit op het bedrijventerrein. Wél bleven zowel bewoners van Lindenholt als de ondernemers op Kerkenbos ongelukkig over het feit dat door de afsluitingen ook het fietsbruggetje tussen het bedrijventerrein en de Smalle Steeg niet langer te gebruiken was. Dit bruggetje wordt weer opengesteld, en sluit straks aan op het nieuwe fietspad.

De gemeente Nijmegen heeft hierover oversteenstemming bereikt met R'Estate BV. Dat is eigenaar van meerdere percelen en gebouwen op het bedrijventerrein. Het fietspad wordt bekostigd door de gemeente. R'Estate BV is verantwoordelijk voor de aanleg van het fietspad. Die staat gepland voor dit najaar. Na oplevering van het fietspad wordt de gemeente verantwoordelijk voor het beheer. Bij de totstandkoming van het nieuwe fietspad is ook de Bedrijvenvereniging Nijmegen Zuid (belangenbehartiger van de bedrijventerreinen Kerkenbos en Brabantse Poort) betrokken geweest.