Politie Twente

Extra aandacht voor afleiding tijdens het rijden Twente
Vandaag start de campagne "Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden". De campagne wil automobilisten bewust maken van de risico's van het gebruik van mobiele communicatieapparatuur tijdens het rijden. Ook de politie Twente gaat hier de komende tijd extra op toezien.

Uit onderzoek blijkt dat in 80% van de ongevallen en in 65% van alle gevallen waarbij het net goed gaat, enige vorm van afleiding in het spel is. De campagne is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en wordt uitgevoerd door Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met diverse partners.

De campagne
De campagneboodschap verschijnt op vijfhonderd borden langs de wegen en bij parkeerplaatsen. Bovendien zijn spotjes te horen op de radio en voor partners en vrijwilligers worden flyers en posters verspreid bij tankstations. Meer informatie is te vinden op de speciale campagnesite: www.laatjenietafleiden.nl.

Het Openbaar Ministerie ondersteunt de controles van de politie met een landelijk vervolgingsbeleid, speciaal toegesneden op afleidingsgerelateerde gedragingen.

Automobiliste gewond bij aanrijding Westerhaar-vriezenveensewijk
Een 43-jarige automobiliste uit Westerhaar-vriezenveenzewijk raakte maandag 17 oktober gewond bij een eenzijdige aanrijding.

Maandagmorgen 17 oktober omstreeks 08.30 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de Dalweg. Een 43-jarige automobiliste reed met haar auto over de Dalweg. Toen de vrouw na de bocht in de berm kwam trok zij krachtig aan het stuur. Hierdoor verloor zij de controle over haar voertuig en kwam aan de overzijde van de weg tegen een boom tot stilstand. De 43-jarige raakte hierbij gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011098462)

Ravage op A35 na losschieten autoambulance Hengelo
Op maandag 17 oktober omstreeks 21.20 uur kreeg de politie melding van een ongeval op de A35, ter hoogte van Hengelo. Een 20-jarige automobilist uit Goor reed over de A35. Achter de auto voerde de 20-jarige een autoambulance met daarop een auto. De gehele combinatie was aan het slingeren gekomen, waarna de aanhangwagen los schoot en over de kop sloeg. Hierdoor raakte het wegdek beschadigd en lag het wegdek bezaaid met glas. Door de berging van de voertuigen en aanhanger is de eerste rijstrook tijdelijk afgesloten geweest voor het verkeer. Uit onderzoek bleek dat de trekkende last te zwaar was voor het trekkende voertuig. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2011098744)

Hennepplantage ontdekt

Enschede

Naar aanleiding van een onderzoek werd op maandag 17 oktober een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Hanenberglanden in Enschede aangetroffen.

Op maandag 17 oktober omstreeks 11.00 uur werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen op de Hanenberglanden in Enschede. In een woning werden ruim 900 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. Een 43-jarige bewoner werd aangehouden in de woning en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2011098465)

Man gewond door aanrijding met fiets Enschede
Een 27-jarige man uit Enschede is zondag 16 oktober gewond geraakt bij een aanrijding op de Marktstraat.

De man had omstreeks 20.45 uur zijn fiets geparkeerd op de Marktstraat, tussen de Zuiderhagen en de Walstraat. Toen hij bij zijn fiets wegliep werd hij aangereden door een fietser, die in de richting van het centrum reed. De 27-jarige viel hard op straat. De fietser die tegen hem aan gereden was en twee meisjes van ongeveer 16 jaar ontfermden zich over hem en brachten hem per fiets naar een ziekenhuis. In het ziekenhuis raakte de 27-jarige het bewustzijn even kwijt. Toen hij bijkwam waren de fietser en twee meisjes vertrokken zonder gegevens achter te laten.

Het signalement van de fietser: . Blanke man
. Circa 1.75-1.80 mtr lang
. Leeftijd ongeveer 27-30 jaar . Getrimd stoppelbaardje
. Sprak accentloos Nederlands
. Breed postuur
. Had een donker, groot montuur bril op . Droeg een korte blauwe snowboard winterjas, een wijde lichte spijkerbroek, wit met blauwe sneakers, een grijze muts. . Fietste op een donkerkleurige fiets, oud model

Het signalement van de meisjes: . Beiden circa 16 à 17 jaar
. Beiden 1.70 mtr lang
. Slank
. Beiden lang blond haar
. Reden allebei op een zwarte omafiets

Politie Twente verzoekt deze drie personen zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede Centrum 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011098533)

Man aangehouden voor mishandelen buschauffeur Enschede
Politie Twente heeft maandag 17 oktober een 24-jarige man uit Enschede aangehouden die ervan wordt verdacht op dinsdag 20 september een buschauffeur te hebben mishandeld.

De politie kwam de man op het spoor naar aanleiding van een getuigenverklaring. De 24-jarige had nog een boete open staan en is ingesloten in het Politie Arrestantencentrum. Voor de mishandeling is proces-verbaal opgemaakt. (2011089633)

Persbericht van 21 september jl: Buschauffeur mishandeld
Enschede
Een onbekende man heeft dinsdag 20 september omstreeks 17.45 uur een buschauffeur mishandeld.

De man stapte op de C.F. Klaarstraat in de bus die vanuit Glanerbrug kwam. De man kocht een kaartje naar het Stationsplein. Op het Stationsplein aangekomen wilde de man echter blijven zitten tot aan Hengelo. De buschauffeur gaf aan dat de man eerst een nieuw kaartje moest kopen. De man kwam hierop naar voren gelopen. De buschauffeur was in de veronderstelling dat de man een kaartje kwam kopen, maar kreeg plotseling onbekende vloeistof in zijn ogen gespoten. De man rende hierop de bus uit en vluchtte weg richting fietstunnel. De buschauffeur kon zijn dienst niet vervolgen, omdat hij last van zijn ogen had. Er is geen blijvend letsel bij hem geconstateerd.

Het signalement van de dader:
. Man van circa 20 jaar
. Licht getinte huid
. Slank postuur
. Kort zwart haar

Meerdere buspassagiers zijn getuige van de mishandeling geweest. Politie Twente wil nog graag in contact komen met mensen die iemand vanuit een bus op het Stationsplein hebben zien wegrennen of die de dader denken te kennen. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede Centrum 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Twente pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (2011089633)

Ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen Hengelo
In een woning aan de Drieturven is maandag 17 oktober een al ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen.

Omstreeks 15.40 uur kreeg Politie Twente een melding dat bij een woning aan de Drieturven een hennepkwekerij was ontmanteld. Ter plaatse was duidelijk dat in de woning inderdaad een hennepkwekerij aanwezig was geweest. Team Druwa (Drugs en Wapens) deed onderzoek. Zowel in de woonkamer, keuken als in twee slaapkamers, hadden hennepplanten gestaan. De politie doet onderzoek naar de eigenaar. (2011098703)

Drie verwaarloosde honden in beslag genomen Enschede
Naar aanleiding van diverse meldingen van stankoverlast vanuit een woning aan de Bokhorstlanden ging de hondenbrigade van de politie Twente op maandag 17 oktober poolshoogte nemen. Daar roken agenten een hevige stank vanuit de woning. In de woning zagen de agenten drie ernstig verwaarloosde honden en de gehele woning was vergeven van hondenuitwerpselen en urine. De 25-jarige bewoner werd hierop aangehouden. De Duitse dog, Amerikaanse buldog en een Amerikaanse stafford werden in opdracht van de Officier van Justitie in beslag genomen en een van de ernstig vermagerde honden werd direct door een dierenarts behandeld aan zijn ontstekingen. Tijdens het verhoor deed de 25-jarige man vrijwillig afstand van de honden en kon hij na verhoor het politiebureau verlaten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2011098043)

Zwaar dronken automobilist van kade afgereden Enschede
Van een 32-jarige man uit Enschede is maandag 17 oktober het rijbewijs ingevorderd omdat hij met te veel alcohol op een auto had bestuurd.

De man was omstreeks 21.00 uur op Ter Kuilestraat, ter hoogte van de kruising met de Kanaalstraat, met de auto van de kade gereden en ongeveer twee meter naar beneden gevallen. De auto was op de ondergelegen vlonder tot stilstand gekomen. De ademanalyse wees 2,21 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. (2011098720)


-----------------------
26 november 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

18 oktober 2011
053-4555588

---- --