Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Comité biedt en vraagt steun

Telefonische hulpdienst Sensoor Fryslân bestaat sinds 1970. Sensoor is dag en nacht bereikbaar en voert haar werk met een bescheiden budget uit. Het aantal telefoongesprekken neemt alsmaar toe. In 2010 voerden de Friese vrijwilligers meer dan 14.000 gesprekken, met mensen die (tijdelijk) niemand hadden om mee te praten.

Dat steeds meer mensen Sensoor weten te vinden, houdt geen tred met het aantrekken van vrijwilligers. Bovendien is het werk van Sensoor anoniem. Telefonisten van Sensoor kunnen anderen niet laten weten wat het is om vrijwilliger bij Sensoor te zijn; wat het je kost en vooral ook wat het je oplevert. Om deze twee redenen heeft Sensoor Fryslân een aantal mensen gevraagd om hun naam te verbinden aan het werk van Sensoor; een comité van aanbeveling. We zijn verheugd en trots dat zich een groep heeft gevormd, die allerlei maatschappelijke stromingen vertegenwoordigt. De leden zijn woonachtig in Fryslân, of hebben Friese ' roots'. De namen zijn te vinden op ons briefpapier en op de website van Sensoor Fryslân. Het comité zegt daarmee: 'dit is een goeie club, Sensoor Fryslân doet goed werk, steun ze wanneer u kunt'. Het gaat om de volgende personen:

ï'§ Baukje Wytsma, skriuwster,
ï'§ burgemeester van Leeuwarden: Ferd Crone, ï'§ oud-Leeuwarder en oud topman van Philips: Cor Boonstra, ï'§ directeur Social Studies Hanzehogeschool: Michèle Garnier, ï'§ oud voorzitter COC en Humanistisch Verbond: Rob Tielman, ï'§ Fatima Taihan, voormalig raadslid gemeente Leeuwarden, ï'§ Sander de Rouwe, Bolswarder en Tweede Kamerlid voor het CDA, ï'§ Pieter Winsemius, lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, ï'§ Jannie Vlietstra, 12 jaar burgemeester van Winschoten, sinds 2990 gedeputeerde in Drenthe en sinds 11 juni 2011 Eerste Kamer lid.

Campagne
Op dit moment ondersteunt het comité de campagne 'ik wil wel luisteren'. Met die campagne wil Sensoor die mensen bereiken die in principe heel geschikt zijn om het vrijwilligerswerk aan de telefoon te doen. Het zijn die mensen die door anderen regelmatig in vertrouwen genomen worden omdat ze goed kunnen luisteren. Of omdat ze niet meteen met een mening klaar staan. Het gaat om mensen die zich betrokken voelen bij een ander die het minder heeft. Meer informatie staat te lezen op de speciale website www.ikwilwelluisteren.nl

Nieuwe training
De nieuwe training om mensen op te leiden tot 'luisterheld of luisterheldin' start in januari. Mensen die de opleiding willen volgen, kunnen zich daar nu voor opgeven op de website www.ikwilwelluisteren.nl of bij fryslan@sensoor.nl. Sensoor ziet uit naar uw reactie!