Ingezonden persbericht


http://www.nuonsolarteam.nl/nieuws/dinsdag-18-oktober/

Verhitte strijd om eerste plek hervat na stop door bosbranden World Solar Challenge hervat

De World Solar Challenge 2011 gaat verder. Door bosbranden langs Stuart Highway hield de Australische politie gisteren het konvooi tegen bij Wauchope roadhouse. De teams van Tokai University, UMSolar Michigan en het Nuon Solar Team van de TU Delft brachten daar samen de nacht door.

Het team van Tokai University rijdt met een flinke voorsprong op de eerste plek. Nuon Solar Team volgt op 35 minuten. UMSolar rijdt vier minuten achter het Nuon Solar Team op de derde plaats. De top drie bestaat daarmee nog steeds uit de drie gedoodverfde favorieten.

Langs het eerste deel van de route was het vuur duidelijk zichtbaar. Tot in de berm van Stuart Highway stonden het droge gras en de bomen in brand. Een immens gebied - voor Nederlandse begrippen - langs de route naar Alice Springs is door het vuur aangetast.

De control stops bij Ti Tree en Alice Springs verliepen zeer soepel. Alice Springs is bijna halverwege de World Solar Challenge. De derde control stop was voor het Nuon Solar Team en Michigan het eindpunt van de etappe van vandaag. De nacht wordt doorgebracht bij Kulgera Roadhouse.