Gemeente Bronckhorst Consensus bereikt tussen stichting Zonnewater en gebruikers Hessenhal

De gemeente Bronckhorst en de stichting Zonnewater zijn al enige tijd in gesprek over samenvoeging van het Hessenbad, de Hessenhal en zorgbad Zonnewater. In juni stemde de raad in principe in met de overdracht van de exploitatie en het beheer van het Hessenbad en de Hessenhal aan de stichting Zonnewater, mits voldaan werd aan een aantal voorwaarden.

Zo wilde de raad meer informatie over de consequenties en afhandeling van de overdracht, in de vorm van een bedrijfsplan en afspraken over tussentijdse evaluatiemomenten. Het bedrijfsplan ligt nu klaar.

Consensus over beheer en gebruik
Ook kregen de gebruikers van de Hessenhal en de stichting Zonnewater vier maanden de tijd om consensus te bereiken over het beheer van de sporthal. Er zijn gesprekken geweest tussen de stichting en vertegenwoordigers van de vier basisscholen, de volleybalvereniging, de voetbalvereniging, de gymnastiekvereniging, stichting Welzijn, de ijsvereniging en de DBO's Drempt, Hummelo en Keppel/Eldrik over hoe in de toekomst samen te werken. Uit de gesprekken kwam naar voren dat alle partijen de intentie delen om zoveel mogelijk gebruikers te stimuleren gezond te leven, te sporten en te bewegen, met als belangrijkste insteek sociale cohesie en zelfredzaamheid. De partijen bereikten consensus over het beheer en gebruik van de accommodaties, met uitzondering van de DBO Keppel/Eldrik. Ook is afgesproken dat de partijen in de toekomst nauw met elkaar in gesprek blijven.

Tijdens de vergadering van november zal de raad een definitief besluit nemen over de overdracht.

Hengelo (Gld), 18 oktober 2011




Gemeente Bronckhorst