Ingezonden persbericht


PROGRAMMABERICHT

Hilversum, 18-10-2011

HOE GROOT WORDT HET FEEST VANAVOND IN AVRO'S CASH OP ZOLDER?

Vanavond in AVRO's Cash Op Zolder ontdekken presentator Art Rooijakkers en taxateur Poekelien Lingbeek opnieuw verborgen schatten, ditmaal op een boerderij in Groningen. Eigenaren Annette en Rob worden dit jaar allebei 50 jaar en dat is reden voor een knalfeest. Hoe meer spullen Annette, Rob en de kinderen kunnen laten veilen, des te groter wordt het feest. Maar worden er wel voldoende interessante objecten gevonden én wordt er genoeg geboden op de veiling om er een onvergetelijk feest van te bekostigen?

In Cash op Zolder bezoekt presentator Art Rooijakkers mensen die hun persoonlijke spullen willen verkopen via een veiling om een wens te realiseren. Art: "In het programma komen verrassende verhalen aan het licht. Zowel over de mensen die spullen laten veilen als over de voorwerpen die geveild worden. Ik ben vrij nieuwsgierig dus dit is een mooie kans om mijn neus in andermans zaken te steken." Het leuke aan een veiling is dat je nooit weet wat je tegenkomt. Zo kunnen er heel wat schatten ontdekt worden. Het blijft spannend voor welk bedrag een object onder de hamer gaat. Wordt het getaxeerde bedrag geëvenaard?

Vaste taxateurs van Cash op Zolder Poekelien Lingbeek en Frederik Baerveldt schatten de spullen in het programma op waarde. Vervolgens worden de uitgekozen objecten naar een veilinghuis gebracht waar zal blijken of de opbrengst hoog genoeg is om de wens van de verkoper(s) in vervulling te laten gaan.

Cash op Zolder is gebaseerd op het ongekend populaire BBC-format 'Cash in the Attic'. Behalve in Groot-Brittannië en Nederland wordt het succesvolle programma eveneens uitgezonden in Frankrijk en Amerika.

'Cash op Zolder': iedere dinsdag om 20.25 uur bij de AVRO op Nederland 2. Meer info: cashopzolder.avro.nl